smeekens bezig met beste seizoen ooit

In Sotsji worden volgend jaar ook de Olympische Sepelen gereden, dus het is zaak voor Smeekens daar al vast wat wedstrijden te oefenen.

De Sallandse Japanner over zijn rit vandaag: “ De start was niet zo snel, langzamer dan in Galgary. Ik stond na dertig meter op de punten van mijn schaatsen. Dan kun je niet goed doorversnellen. en dat neem je dan een rondje lang mee. Maar de volle ronde ging perfect. Op het laatste rechte stuk kon ik Kato nog voorbij. Ik heb met die slotspurt nog even iets nieuws toegevoegd aan mijn arsenaal. Ik kan het fysiologisch aan. Dat is wel mooi.”

Het was lang geleden dat Smeekens een wedstrijd reed. Zes weken terug al weer. Hij was er bijvoorbeeld niet bij tijdens het sprint-wk, dat komt omdat Smeekens pudding in de benen krijgt als het verder dan 500 meter is. “ Dan is het toch mooi, na zo’n lange rust, hier gelijk weer een 500 te winnen. De voorloper op een wereldtitel volgende week in Sotsji? We zullen zien.

Zondag rijden de heren de tweede 500 meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.