school in heino genomineerd voor speelbrein award

De gecombineerde pleinen van de partners van brede school “Ons plein” zijn genomineerd voor de Speelbrein Award 2012-2013. Het KOMPAN play instituut onder leiding van Jeanette Fich Jespersen heeft hier vier scholen voor genomineerd.

Speelbrein is een verzamelnaam voor vijf belangrijke competenties die kinderen ontwikkelen en een nieuwe visie op de inrichting van speelpleinen. Deze pleinen zijn bedoeld voor leerrijke pauzemomenten, overblijfperiodes, en voor- en naschoolse activiteiten. Alle Speelbrein-gecertificeerde scholen beschikken over een buitenruimte die de kinderen ondersteunen in hun creatieve, emotionele, fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling. Het Speelbrein Certificaat is het bewijs dat de school een schoolplein heeft waar kinderen echts iets aan hebben.

Tijdens de uitreiking van de Nationale Onderwijs Prijs zal een landelijke jury bepalen welke school zich twee jaar lang “de beste school van Nederland” mag noemen en wordt de winnaar van de Speelbrein Award bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt door Dhr. Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De presentatie is in handen van Speelbrein-Coach Jochem van Gelder. Roan Pronk, de Nationale Voorleeskampioen 2012 is zijn rechterhand.

Naast een plaquette welke op de school aangebracht kan worden, ontvangt de winnende school speciaal voor de leerlingen een sport- en speldag met Jochem van Gelder op het beste speelplein van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.