sallander wil in ieder dorp kunnen pinnen

Ieder dorp heeft een pinautomaat nodig. Zo kunnen we mening van de Sallander prima samenvatten. De uitslag van de nieuwspoll op onze website is zelden zo duidelijk geweest: 94 procent van de Sallanders vindt dat ieder dorp ten minste één pinautomaat nodig heeft. De grote meerderheid dus. Van de stemmers stelde 6 procent het niet eens te zijn met de mening dat in ieder dorp geld opgenomen moet kunnen worden. Er waren wel wat mensen die ‘Geen Mening’ over dit onderwerp hadden, maar die verzamelden met zijn allen te weinig stemmen om één procent van het totaal te verkrijgen.

We legden deze stelling aan de bezoekers van onze website voor, vanwege het nieuws dat er steeds meer geldautomaten verdwijnen. Het aantal geldautomaten daalt sinds 2008 en is sindsdien met dertien procent teruggelopen naar 7569. Het CDA heeft Kamervragen over het verdwijnen van de automaten gesteld. In steeds meer dorpen wordt de mogelijkheid om contant geld uit de muur te trekken ontnomen. Banken verschuilen zich daarbij achter het argument dat steeds meer bankzaken via internet geregeld worden. Met datzelfde argumenten verdwijnen kantoorvestigingen van het platteland. Waar Salland eerder nog in bijna elke kern een bankkantoor had, wordt dat steeds minder. Of klanten worden naar inloopuren in dorpshuizen verwezen, of klanten moeten hun bankzaken in een dorp verderop regelen.

Aanstaande week staat de grootste grapdatum van het jaar op de agenda: 1 april. De grootste kantoorterroristen hebben dit jaar pech, want 1 april valt dit jaar op Tweede Paasdag. Wie aan het Paasontbijt zit, doet er verstandig aan extra alert te zijn, want zijn die eitjes wel echt gekookt? Enne…. Ga je naar het Historisch Festival? Pas op! Dat standbeeld zou zomaar kunnen bewegen als je er voorbij loopt!

Anyway, onze poll van deze week gaat over de grote grappendag. De stelling luidt: ‘1 april: Ik ben extra op mijn hoede’. Doe mee met de poll op onze website: staging2.sallandcentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.