salland wonen belooft renovatie olykampen

Er wordt gegarandeerd op 1 april 2014 gestart met de renovatie van de wijk Olykampen in Raalte. Dat heeft Jan van ’t Land van woningcorporatie Salland Wonen woensdagavond beloofd aan de bewoners van de wijk. Hij deed die belofte op een bijeenkomst in zaal Zwakenberg.

Volgens een aantal bewoners dat de bijeenkomst bijwoonde, is er beloofd dat er op 1 april 2014 gestart wordt en dat de woningen uiterlijk 1 november van dat jaar klaar zijn. Ook zou Salland wonen overleg met de bewonerscommissie over de werkzaamheden blijven voeren.

Iedere woning krijgt in ieder geval nieuwe verwarmingselementen, nieuwe meterkast met nieuwe bekabeling erin en mogelijk nieuwe zonneschermen. Voor de renovatie begint, krijgen bewoners de mogelijkheid om hun voorkeur aan te geven. Zo zouden dubbele terrasdeuren, een buitenkraan en een stopcontact buiten tot de mogelijkheden behoren. Wel zouden sommige opties voor een wat hogere huurprijs zorgen.

Een deel van de renovatie omvat de sanering van asbest die in de woningen verwerkt zit. Tijdens die werkzaamheden worden de huizen tijdelijk onbewoonbaar. Nadien wordt er triplex achter de schotten geplaatst om tocht te voorkomen. Ook de vloeren en daken worden tochtdicht gemaakt na de sanering.

Het is de bedoeling dat de huizen van het huidige energielabel ‘E’ naar label ‘B’gaan. Daarmee worden de huizen dus een stuk energiezuiniger.

“Alles wat gisteravond beloofd en gezegd is wordt schriftelijk bevestigd, en ook dat het op 1 april 2014 daadwerkelijk start en klaar is per 1 november 2014,” laten de bewoners weten.

Op de bijeenkomst in Zwakenberg waren ongeveer vijftig á zestig mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.