rohda doet mee aan derby days

Rohda Raalte doet mee aan de Derby Days in Rijssen. De Derby Days zijn hét voorbereidingstoernooi voor de hoogst spelende verenigingen in Twente. Clubs strijden tegen elkaar om de eer van de regio. De 22 spelers op het veld wonen en werken in dezelfde regio, zijn buiten het veld misschien wel vrienden, en strijden nu tegen elkaar. Veel supporters genieten van voetbal, entertainment en clinics. Het idee van de Derby Days is één verbindend voetbalfeest in Twente.

Rohda Raalte is nieuwkomer op het hoofdtoernooi van Derby Days en draagt graag haar steentje bij als Sallandse club. De club uit Raalte kent een rijke historie. In 1979 behaalde Rohda Raalte een grote overwinning door het algemene landskampioenschap voor amateurs te winnen. Ook is Rohda Raalte drie maal kampioen geworden van de Hoofdklasse (1979, 1980 en 1982). Vanaf het seizoen 1989 – 1990 schommelde de club tussen de Eerste Klasse en de Hoofdklasse. De laatste drie seizoenen kwam Rohda Raalte uit in de Hoofdklasse, het lopende seizoen doen ze goed mee in de kop van de competitie en probeert de club een plek in de Topklasse te veroveren. Rohda Raalte heeft ongeveer 1600 leden. Rohda Raalte is een kweekvijver voor beginnende trainers. Ondermeer Leo Halle, Fritz Korbach, Art Langeler, Hennie Spijkerman en Andries Ulderink waren hoofdtrainer bij de voetbalvereniging.

Na het succes van de eerste editie vorig jaar heeft de organisatie besloten om Derby Days 2013 te organiseren. Het bedrijf 2S Events uit Emmen zal de hele organisatie op zich nemen. Naast het toernooi voor de eerste elftallen zal ook een A-junioren toernooi, G- voetbal clinics en het Rising Stars programma voor de jeugd worden gehouden.

De Derby Days zullen dit jaar worden gehouden op sportpark de Koerbelt van Excelsior ‘31 in Rijssen. De organisatie mag naast Rohda Raalte ook Excelsior’31, Quick’20, DETO Twenterand, Rigtersbleek, Glanerbrug en de winnaar van de eerste editie HSC’21, verwelkomen.

Het evenement wordt gehouden op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus. Voor de exacte invulling van het evenement wordt verwezen naar de website van het evenement: staging2.derbydays.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.