raad moet debatteren over kosten saneren

“Overrompelend daarbij was de spontane bereidheid van de ondertekenaars. Ook hartverwarmend waren de mails van mensen (zij hadden daarover gelezen op jullie site) die mij wilden ondersteunen, bijvoorbeeld via oproepen op Facebook. Gelukkig is dit niet meer nodig, maar het is wel een fijne ervaring,” aldus De Kort.

Donderdagmiddag brengt De Kort de brief en de handtekeningen naar het gemeentehuis.

Woensdag startte De Kort het burgerinitiatief, omdat de agendacommissie van de Raalter gemeenteraad het onderwerp niet op de raadsagenda wilde zetten. Daar legde de Raaltenaar zich niet bij neer. Hij besloot een burgerinitiatief te starten. Als hij honderd handtekeningen wist te verzamelen, moest de gemeenteraad het onderwerp op de raadsagenda zetten. “De bereidwilligheid van de mensen op straat overtreft mijn stoutste verwachtingen,” vatte De Kort samen na een ochtendje op straat.

De Kort probeert al lange tijd achter de saneringskosten van het perceel aan de Heesweg 44/44a in Raalte te komen. Het Raalter gemeentebestuur wil deze gegevens echter niet openbaar maken, omdat het, volgens de bestuurders, de financiële positie van Raalte kan schaden.

De gemeente kocht een aantal jaren geleden de grond aan de Heesweg met het oog op de uitbreiding van industrieterrein De Zegge. De grond was voorheen eigendom van oud-wethouder Haarman. Toen bleek dat de grond ernstig vervuild was, besloot het gemeentebestuur de toenmalig wethouder aansprakelijk te stellen voor de kosten van het opruimen van de troep. Daarop trad wethouder Haarman af, om zich te kunnen verdedigen tegen deze aantijgingen.

In de bijlage van dit bericht de brief van De Kort die hij donderdagmiddag aanbiedt op het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.