puck en daan winnen voorleeswedstrijd

De winnaars van de lokale voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd streden maandagavond tegen elkaar in de regionale finale. Puck Koning van Brede School Raalte Dorp en Daan Holleman van de Vijf-er uit Deventer lazen volgens de jury het mooiste voor en gaan door naar de provinciale finale.

In een goed gevulde theaterzaal in het Holstohus in Olst mochten de acht finalisten één voor één een fragment voorlezen. Het publiek kreeg van alles voorgeschoteld. Van snot en poep, tot enge ziektes en verliefde moeders. Soms ontroerend of spannend, maar vaak ook erg grappig.

Toen alle finalisten gelezen hadden, was het aan de jury om twee kinderen aan te wijzen voor de finale van de provinciale voorleeswedstrijd. Terwijl de jury in beraad was, zorgden presentatoren Lars Henning en Hennie Fiet met een quiz voor een welkome onderbreking. Ook was er de ontknoping van het mysterieuze verhaal van de verdwenen toetsen, wat als rode draad door de avond heen liep.

Juryvoorzitter Monique Bos van Bibliotheek Deventer bouwde de spanning op door eerst alle deelnemende kinderen met mooie woorden toe te spreken. “Jouw inleiding was erg sterk”. “Jij las mooi rustig voor.” “Je hebt een prachtige stem.” “Let op dat je blijft voorlezen, maak er geen toneelstukje van.”Veel complimenten en hier en daar een tip voor de lokale kampioenen.

Puck en Daan werden geroemd om hun natuurlijke manier van voorlezen. Het publiek werd bij hun fragment het meest meegevoerd in het verhaal en daardoor gaan zij door naar de provinciale finale, op 10 april in Nijverdal. Volgens de jury maken zij goede kans om hoge ogen te gooien en wellicht door te gaan naar de landelijke finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.