paasvuren op losse schroeven

Er zijn dit weekend mogelijk geen Paasvuren in de regio. Dat komt door de aanhoudende droogte. Het ontsteken van een paasvuur kan met deze droogte grote gevolgen hebben. Een vonkje dat verkeerd terecht komt, kan een natuurbrand veroorzaken.

De Veiligheidsregio IJsseland vergadert woensdagmiddag over de droogtecode. Die is momenteel nog ‘geel’ (Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren), maar die wordt vanmiddag mogelijk opgeschaald naar ‘oranje’ (De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat.). Als we naar droogtecode oranje gaan, bestaat de kans dat alle afgegeven stookontheffingen worden ingetrokken. Dat zou de doodsteek voor de Paasvuren betekenen.

Hoewel de veiligheidsregio de droogtecode bepaalt, is het aan iedere gemeente zelf wat ze met de code doen. Elke gemeente mag zelf bepalen wat er met de afgegeven stookvergunningen gebeurt.

Twee jaar geleden, ook bij code oranje, betekende dat voor de meeste Paasvuren dat ze niet ontstoken mochten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.