paasvuren definitief in de ban

Er komen dit weekend definitief geen Paasvuren in Salland. De veiligheidsregio IJsselland heeft woensdagmiddag droogtecode oranje afgekondigd. “De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat,” luidt de omschrijving van code oranje.

Het is aan de gemeenten zelf om te bepalen of het advies van de veiligheidsregio opgevolgd wordt. Raalte laat in een telefonische reactie al weten alle paasvuren dit weekend te verbieden. “We nemen persoonlijk contact op met alle organisatoren van Paasvuren in de gemeente,” aldus een woordvoerder.

De woordvoerster van Olst-Wijhe durfde niet zwart op wit te geven dat er een verbod op de vuren komt, maar acht de kans groot dat de Paasvuren verboden worden. “Ik zou niet weten waarom we het advies van de veiligheidsregio niet op zouden volgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.