paasexpositie in tinnen figuren museum

Verder worden diverse soorten eieren gebruikt: van groot naar klein, van kwartelei tot struisvogelei. Eieren symboliseren nieuw leven, geluk en vruchtbaarheid. Niet voor niets worden eieren al sinds mensenheugenis versierd en cadeau geschonken. Zowel de Egyptenaren als de Perzen hadden lang geleden al de gewoonte eieren te beschilderen in de lente. In Oost-Europa is dit uitgegroeid tot een ware folklore. Vele honderden eieren worden in deze expositie getoond

[b]De Weiland Collectie: marskramers, harlekijnen en nog meer kunst

Tentoonstelling loopt tot eind december 2013[/b]

Hans Weiland was een begenadigd tekenaar en schilder. Met dat talent bouwde hij één van de mooiste collecties tinnen figuren op en inspireerde hij velen. Deze expositie is als een mand van een marskramer (reizende koopman) die wordt uitgepakt. Steeds weer verrassend wat te voorschijn wordt getoverd: prachtige schilderkunst en boeiende geschiedenissen. De ene figurenserie is nog mooier dan de andere.

In totaal omvat de tentoonstelling 2.500 kunstwerkjes. Nostalgische figuren van oude marktkooplieden, harlekijns, klederdrachten en mode, schitterende figuren over de oudheid: Troje, Assyrië, Egypte, Griekenland en Rome. Kleurrijke riddertoernooien, vervaarlijke Vikingen, sprookjes, honden- en apentheaters, circussen en verre volken. Teveel om op te noemen, maar genoeg om van te genieten voor het hele gezin.

Nieuwe topstukken voor het Tinnen Figuren Museum

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft een wereldvermaarde verzameling van klassieke tinnen figuren. Maar we staan niet stil. Kortgeleden hebben wij onze verzameling kunnen uitbreiden met een groot aantal werken van hedendaagse fijnschilders. Deze uitbreiding van de collectie is mede mogelijk gemaakt door de royale steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB-fonds. Meer informatie op onze website http://staging2.tinnenfigurenmuseum.nl

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum is een modern en actief vrijwilligersmuseum. Het museum is in 1985 gesticht en in 2005 volledig vernieuwd. Het behoort tot de beste tinnen figuren musea in de wereld en het is geregistreerd sinds de invoering van het museumregister. De museumcollectie geeft een nagenoeg volledig overzicht van de historie van de tinnen figuur: van Middeleeuwse pelgriminsignes tot de modernste fijnschilderkunst van de laatste decennia. De museumcollectie omvat meer dan 200.000 objecten.

Het museum bewaart en conserveert deze collectie voor het nageslacht. Zij doet onderzoek en zij stelt haar eigen collectie en bruiklenen van derden tentoon. De tentoonstellingen zijn cultuurhistorisch van aard.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.