Home / archiefcentraal / oude tijden herleven op de luttenbergring

oude tijden herleven op de luttenbergring

Tijdens het komende Hemelvaart weekend herleven in Luttenberg oude tijden met een demonstratierace voor historische motoren op het legendarische stratencircuit de “Luttenbergring”. In het kader van het 175-jarig bestaan van het kerkdorp Luttenberg organiseert de gelijknamige stichting “175 jaar kerkdorp” verschillende activiteiten en festiviteiten gedurende de zomer van 2013.

Eenmalige activiteiten die georganiseerd worden zijn onder andere de Koning Willem Alexander Spelen, een speciale openlucht uitvoering van de Luttenbergse toneelvereniging LUTO, een opvoering van The Passion en dus ook nog eenmaal een motorrace op het stratencircuit van Luttenberg.

Op dat stratencircuit verzamelde zich in de jaren ’70 en ’80 de top van de motorracewereld elk tweede weekend van juni. Daar streden ze op de zeer uitdagende omloop van 3150 meter, gelegen in het buitengebied van Luttenberg richting Haarle.

De Raalte Races, in de motorwereld ook “Mini Grand Prix” genoemd, werden traditiegetrouw twee weken voor de TT in Assen gehouden. De races werden georganiseerd door de Raalter Automobiel en Motorclub. Toprijders uit Nederland zoals Jack Middelburg, Wil Hartog en Boet van Dulmen stonden regelmatig aan de start. Maar ook wereldtoppers uit het buitenland zoals Barry Sheene, Kork Ballington en Graziano Rossi (vader van Valentino Rossi) waren graag geziene gasten voor in de hoogtijdagen soms wel 35.000 toeschouwers.

Als onderdeel van “175 jaar kerkdorp” is een werkgroep ontstaan uit het initiatief van Herman Lochtenberg en Theo Olde Hensken, die graag nog één keer, net als vroeger, de motoren over het circuit wilden horen en zien gaan. Om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen, benaderden zij S.A.M. Motorsport, die verantwoordelijk is voor de organisatie van vele racedemonstraties met klassieke racemotoren. Inmiddels zijn alle buurtbewoners met succes gevraagd om hun medewerking, en zijn de benodigde vergunningen verleend door de gemeente Raalte. De werkgroep S.A.M. motorsport laten nu alvast weten dat het gaat om een één-daagse demonstratierace. De intentie is om eventuele overlast voor buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie wordt in de aanloop naar het Hemelvaart weekend bekend gemaakt op ParelvanSalland.nl

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.