oude gemeenthehuis moet tegen de vlakte

Flip Jonkman was aanwezig bij de informatiebijkeenkomst Hart voor Heino. Lees hieronder zijn verslag.

Oude Gemeenthehuis moet tegen de vlakte. Daar was iedereen het wel overeens tijdens de Informatiebijeenkomst ‘Hart voor Heino’. Sinds de herindeling staat dit pand te verpauperen! Zo snel mogelijk tegen de vlakte werd eind vrijdagmiddag veel gehoord!

De bijneenkomst werd geleid door Arnoud Wierdsma van Locaal Alternatief.

Achtereenvolgens kwamen de initiatienemers aan het woord met vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Heino, Heino Actief en de Heinose Winkeliersvereniging.

De plannen werden gepresenteerd door Manfred Cents van Citadel Compagny. Hij heeft echt een mooi plan ontwikkeld met veel groen. Een gezellig plein met onder meer diverse zitjes! Over de invulling verder hebben we het deze middag niet, aldus Arnoud Wierdsma tijdens de vragenronde. Dat komt later aan de orde. ‘Dus Flip vanmiddag nog geen vraag over een mogelijke muziekkoepel’, aldus Arnoud. Wel werd duidelijk dat er 27 parkeerplaatsen bij zullen komen mocht het plan door gaan! Marlou van der Worp maakte zich zorgen over te veel bomen langs de Marktstraat. In het huidige plan zal daar waarschijnlijk niet van worden afgeweken.

Uiteindelijk probeert men tot een burgerinitiatief te komen. De eerste formulieren zijn nu ondertekend. Voor een burgerinitiatief zijn minimaal 100 handtekeningen noodzakelijk. Hoe meer handtekeningen, hoe steviger komt het nieuwe plan – de Heinose Brink – natuurlijk op de Gemeentelijk agenda van de Gemeente Raalte te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.