open wielerdag ftc heikera

Fietstoerclub FTC Heikera houdt zaterdag 6 april een Open Wielerdag. Iedereen die van wielrennen houdt is deze middag van harte welkom om geheel vrijblijvend een trainingsrit mee te fietsen.

De deelnemers van de Open Wielerdag worden om 13.00 uur met racefiets bij Zaal Oortwijn in Heino verwacht. Daar worden ze door de clubleden welkom geheten. Wie niet over een racefiets beschikt krijgt wel de kans om mee te fietsen. BikeLife Heino, hoofdsponsor Heikera, is bereid een leenfiets en/of helm beschikbaar te stellen. Dit moet echter wel een week tevoren worden aangevraagd.

Na een korte toelichting wordt samen met de club een route naar Hellendoorn gefietst. Het eerste deel van de route is gemeenschappelijk en onderweg wordt iedereen door de leden bijgepraat over de club.

Tijdens de koffiepauze in Hellendoorn is er volop gelegenheid om vragen te stellen en worden de groepen opgesplitst. De deelnemers krijgen dan de keuze om verder te fietsen met een rustige of snellere groep. De routes zijn in totaal ongeveer 55 en 60 kilometer.

Omstreeks 16.00 uur worden beide groepen in Heino terugverwacht (motto: samen uit, samen thuis) en zal in Zaal Oortwijn onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat worden over de trainingsrit.

Elke zaterdagmorgen en woensdagavond organiseert Heikera trainingstochten van twee uur met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Op de zondagmorgen en op de woensdagavond zijn er trainingstochten van twee uur met een gemiddelde snelheid van circa 28 kilometer per uur. Elke groep kent wisselende wegkapiteins, die de route bepalen en het tempo bewaken. Deelnemers komen, waar mogelijk, om beurten op kop. Op de donderdagavond traint de snellere groep. Men fietst om beurten op kop gedurende ruim twee uur met een gemiddelde van circa 35 kilometer per uur. De ATB-ers van Heikera zijn op zaterdagmiddag actief (oktober tot en met maart).

Gelieve voor de Open Wielerdag van tevoren aan te melden (zonder aanmelding ben je echter ook van harte welkom) Informatie/opgave bij Piet Simons (bestuurslid FTC Heikera) tel. 0572-39 2720. Kijk voor meer informatie op staging2. heikera.nl of staging2.facebook.com/FTCHeikera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.