open dag tractorpullingteam rough and tumble

Zaterdag 23 maart zet Tractorpullingteam Rough and Tumble haar deuren open. Ze willen aal iedereen laten zien wat er nodig is om een echte tractorpulling machine te bouwen. Iedereen is uitgenodigd een kijkje te komen nemen tussen 14.00 en 17.00 aan de Zwolseweg in Heino.

Tractorpullingteam Rough and Tumble is een jonge energieke club mensen, die al een aantal jaren meedraaien in de tractorpulling wereld. Ze nemen deel in de landelijke competitie, welke wordt georganiseerd door Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie (NTTO). Met hun machine komen ze uit in de zogenaamde Grand National Prostock klasse. In een Prostock klasse wordt er deelgenomen met tractoren die uiterlijk nog een sterke gelijkenis vertonen met standaard landbouwtractoren. In een Pro stock wordt dan ook de originele motor gebruikt die wordt opgeboord naar maximaal 8,3 liter cilinderinhoud en uitsluitend op diesel wordt gestookt. Het vermogen van een Pro stock ligt op meer dan het tienvoudige van het standaard vermogen zo rond de 2000 pk. Om dit vermogen te bereiken is er bijna alles in, op en aan de motor verandert.

Het meest in het oog springend is de enorme turbo die een druk levert van wel acht bar. Er is ook een extra grote brandstofpomp gemonteerd. Daarnaast zijn alle onderdelen speciaal gemaakt of extra verstevigd.

Het Rough and Tumble team is gevestigd in Heino, waar ze vaak aanwezig zijn om op zoveel mogelijk paardenkracht uit hun machine te halen. Naast het onderhouden van de machine wordt er veel tijd besteed aan het ontwikkelen van ideeën die meer vermogen op kunnen leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.