ongelukkig vv heino verliest geflatteerd

VV Heino heeft donderdagavond met 0-3 verloren van De Zweef. Hoewel het fel spelende Heino het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel had, bleven doelpunten uit. Uit amper vijf kansen scoorden de bezoekers drie keer. De thuisploeg creeërde veel meer kansen, maar vergat te scoren. Door de nederlaag mag VV Heino kampioensaspiraties voorlopig in de ijskast zetten, het gat met de kop van de ranglijst is simpelweg te groot geworden.

Aan motivatie, gedrevenheid, felheid en inzet ontbrak het niet aan de zijde van de ploeg van Marc Lobbert. Het ontbeerde Heino aan een beetje geluk, soms wat nauwkeurigheid en af en toe mocht de arbiter de thuisploeg wel iets meer gunnen.

Heino begon gedreven en creatief aan het inhaalduel. De Zweef wist zich in de eerste minuten van de wedstrijd weinig raad met het snelle combinatiespel van Heino. Dat zorgde voor onrust in de achterhoede van de bezoekers.In de negende minuut ontstond de eerste echte kans voor de ploeg van Lobbert: Peter Gerritsen kwam in mooie positie voor de keeper, maar schoot op de paal. Zijn tweede inzet was hetzelfde lot toebedeeld: Wederom raakte hij de paal. De derde inzet binnen een minuut tijd vond de handen van de keeper.

Toen De Zweef na een klein kwartier spelen snel uit de verdediging kwam, counterde en de Heino-verdediging het nakijken liet, stond Heino-doelman Vastenavond oog in oog met Tom Hegeman. Hegeman gunde de keeper geen kans en schoot hard in: 0-1. Hoewel er vanuit de thuisploeg hevig geprotesteerd werd wegens vermeend buitenspel, wilde de wedstrijdleiding daar niks van weten.

De onverwachte tegentreffer zorgde voor onrust in het spel van Heino. Korte tijd namen de bezoekers het heft in handen, maar creeërden weinig. De Zweef kreeg een vrije kopkans uit een hoekschop, maar die werd zo knullig richting doel gewerkt, dat er amper gesproken mag worden over een echte doelpoging.

Toen Heino de rust weer wat gevonden had, herstelde de ploeg haar spel met twee verzorgde aanvallen over de flanken. Het ontbrak in beide gevallen aan een goede voorzet.

Kort voor rust werd het even grimmig op het veld. Robin Gerritsen blokkeerde een pass (voor het oog zonder overtreding), maar werd teruggefloten door de arbiter die een overtreding in zijn actie had gezien. Hij werd bestraft met geel, waarna Heino-trainer Lobbert zijn woede moeilijk kon bedwingen. Dat kwam hem op een standje van de Deventer’ arbiter te staan.

Vijf minuten later, op slag van rust, werd ook een speler van de Zweef op de bon geslingerd. Die kaart werd van Heino-kant als ‘goedmakertje’ bestempeld.

De rust voorbij begon Heino weer gedreven: Een te korte terugspeelbal leidde bijna tot de gelijkmaker, ware het niet dat de doelman van de Zweef de inzet blokkeerde door zijn hele lijf voor de bal te werpen. Na ongeveer tien minuten voetbal in de tweede helft, kwam Heino met een schitterende steekbal in scoringspositie, maar ook nu bleef het doelpunt uit.

Heino bleef jagen op de gelijkmaker. Rik Keijzer draaide schitterend weg bij zijn verdediger, maar vond op zijn weg naar het doel wederom de keeper. Toen de thuisploeg ook in de zeventigste minuut een vrije schietkans tot twee keer toe niet in het net kreeg, leek het lot van de ploeg bestempeld. De ploeg van Lobbert bleef echter aandringen: Douwe Booij schoot van een meter of 20 rakelings langs de paal. Even later werd een inzet van Remco Beumer gestuit door de Nijverdalse goalie.

Doordat Heino bleef aanvallen, ontstond in de achterhoede ruimte. Daar maakte De Zweef in de 83ste minuut dankbaar gebruik van: Een snelle tegenaanval bracht Stijn Klein Robbenhaar alleen voor Tom Vastenavond. Vastenavond kreeg wederom geen schijn van kans. Klein Robbenhaar gooide de wedstrijd op slot, want hij maakte de 0-2. Toen in de blessuretijd ook de 0-3 door dezelfde Klein Robbenhaar op uiterst nette wijze werd ingeschoten, was de overwinning een feit.

Tijdens de wedstrijd viel Heino-speler Peter Gerritsen geblesseerd uit. De aard van zijn kwetsuur is ons op dit moment nog niet bekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.