ondernemers inspireren elkaar in mkb masterlab

Organisatieadviesbureau SmitDeVries uit Raalte houdt op 13 maart het eerste MKB-Masterlab. Het doel daarvan is om op een laagdrempelige manier als ondernemers van elkaar te leren. “Bijvoorbeeld wanneer je je publiek via social media beter wilt bereiken en er komt niet uit wat je wilt”, zegt Jeroen de Vries. “Zo heeft elke ondernemer wel wat met de ander te delen en op die manier kun je elkaar inspireren. Dat past precies bij ons bedrijf. Wij helpen ondernemers te kijken hoe ze hun bedrijfsvoering nog kunnen verbeteren. ”

Het Masterlab bestaat uit vijf avonden. Verschillende sprekers brengen elk op hun eigen gebied hun ervaring mee om de ondernemers op sleeptouw te nemen. “We steken dus geen verhaal af waar je alleen maar naar luistert, legt De Vries uit, maar iedereen neemt onderwerpen uit zijn eigen praktijk mee, die je samen bespreekt.”

Dat sluit naadloos aan op de manier waarop het bedrijf ook individuele klanten bedient. De Vries benadrukt dat zij de medewerkers zelf laten zien hoe dingen anders of beter kunnen. “Eén van onze concrete diensten is een e-mailenquête, die we onze Peilstok noemen. Dat zijn vragen als: wat zijn je taken en hoe voer je die in de praktijk uit? Dat noemen we onze peilstok. Die analyseren we en dan stellen we aanvullende vragen. Dat doen we in interviews die we een week na de enquête houden. Iedereen kan die dag reageren op onze analyse en daar komen volgende stappen uit. Aan het einde van de dag krijgt het bedrijf zijn advies mee. Zo krijg je in een compacte vorm een concreet en praktisch resultaat.”

Mentink verklaart het succes van hun methode als volgt. “Wij komen onbevangen het bedrijf in en mogen de ‘domme vragen’ stellen: wat doe je en waarom? Het gevolg is dat medewerkers eigenlijk zelf ontdekken hoe het anders kan.”

“Die laagdrempeligheid is ook de kracht van ons Masterlab”, is de overtuiging van De Vries. De sprekers komen ook uit de eigen regio. Zo krijg je het gevoel van ‘ons kent ons’ en spreek je makkelijker dezelfde taal. Op die manier breng je organisatieadvies dichterbij.” SmitDeVries richt zich op kwaliteit- en procesverbetering binnen het MKB, de bouw, zakelijke dienstverlening en non-profit organisaties. Mentink: “Onze missie is het dure en onbereikbaar lijkende organisatieadvies beschikbaar maken voor de motor van onze samenleving, het midden- en kleinbedrijf. ”

Over lage drempels gesproken. “Het MKB-MasterLab wordt zowel in Salland als in Twente gehouden. In Salland is dat bij Omni Mobilae aan de Berkendijk 10 in Heino, vertelt Mentink. “Een prachtige, gezellige locatie, die recht doet aan de ongedwongen sfeer die we willen creëren.” De eerste keer op 13 maart heeft als thema ‘Klantgericht ondernemen’. Andere thema’s zijn: financieringen, internetstrategie, lean ondernemen (‘Doe waar je klant voor betaalt, de rest is ballast’) en ondernemend geluk. Elke bijeenkomst, waaraan maximaal twaalf ondernemers kunnen deelnemen, duurt van 16 tot 20 uur. Aanmelden kan via info@smitdevries.nl en nadere informatie is te vinden via staging2.smitdevries.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.