ochtend na de brand enorme ravage

Een medewerker van Enexis en een buurman van Van Kampen zoeken naar de elektra-aansluiting van het huis. Die moet afgesloten worden, want het kan best zijn dat de hele boel onder stroom staat. Makkelijk vinden doen ze die aansluiting niet; onder de hopen puin moet ergens een aansluiting zitten. De Enexis-man laat een collega oproepen. “Maar het kan best zijn dat we met een kraantje naar de aansluiting gaan zoeken.”

De buurman van Van Kampen, die vannacht ook te hulp schoot, probeert zo goed en kwaad als het kan te helpen. Als het vuur nog een beetje oplaait, dooft hij de vlammen met een emmer water. “Vannacht hebben we geprobeerd om nog wat spullen te redden, maar toen de voordeur forceerden keken we onder de rook naar de vlammen. Toen hebben we de auto’s die hiervoor stonden zoveel mogelijk in veiligheid gebracht.”

Van Kampen heeft een serie oude voertuigen, waaronder legervoertuigen. Een kleine personenauto met aanhanger iets verderop kon ook op tijd gered worden. “Maar ik moest wel eerst een ruit inslaan,” vertelt de buurman.

Als we vragen of hij weet hoe het met het SP-raadslid is, moet hij ons het exacte antwoord schuldig blijven. “Rond 03.00 uur, 03.30 uur vannacht vertelde de politie dat hij toch even met de ambulance naar het ziekenhuis was gegaan. Misschien had hij rook ingeademd. Of hij daar de nacht heeft doorgebracht weet ik niet.”

Enexis en Vitens zullen donderdag proberen het water en de elektra van het huis af te halen. Wat daarna rest is vermoedelijk sloop van het zwaar verwoeste huis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.