normaal weer op stoppelhaene zondag

Dat de legendarische boerenrockband nog altijd populair is bij jong en oud, blijkt uit de vele verzoeken die de organisatie de afgelopen maanden weer heeft gekregen voor het contracteren van Normaal. Hoewel de zon zich de laatste jaren goed schuil hield achter de wolken en de regen, was de publieke belangstelling iedere keer weer groot. Regen kon de fans van Normaal niet tegenhouden om volop te genieten van de nummers die Bennie Jolink met volle overgave ten gehore bracht. Het optreden van Normaal is ook dit jaar gratis te bezoeken en zal plaatsvinden op het Stöppelveld.

De naam ‘Veldtocht 2013’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Niet alleen zingt de boerenrockband in het dialect, ze hebben zelfs enkele eigen begrippen aan het woordenboek weten toe te voegen. Zo heten alle tournees die de band organiseert ‘veldtochten’, noemen hun trouwe fans zich ‘anhangers’ en draait het bij de concerten om begrippen als høken, daldeejen, brekken en angoan. Sinds de monsterhit ‘Oerend hard’ scoorde Normaal tientallen andere hits. Interne conflicten, ruzies met managers, (motor-) ongelukken, faillissementen, of stem- en gezondheidsproblemen: voor Normaal maakt het allemaal niets uit, ze komen overal weer bovenop. Niet voor niks zongen ze in 2002 al ‘Ik kom altied weer terug’. Dit lied is ook erg toepasselijk voor Raalte, waar ze sinds hun eerste optreden met Stöppelhaene in 1981 al vele malen weer terug zijn geweest.

Een filmpje om nog even na te genieten van het optreden van Normaal in 2012.

[youtube url="http://staging2.youtube.com/watch?v=u9k_yeImxtA"]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.