nieuw seizoen atb en cyclocross team

Voor ATB & Cyclocross Team Lemelerveld staat de start van het nieuwe mountainbikeseizoen voor de deur. Het seizoen zal zoals voorgaande jaren beginnen met de crosscountry wedstrijd in Assen. ATB & Cyclocross Team Lemelerveld zal voornamelijk actief zijn tijdens mountainbikewedstrijden (Nationaal en Topcompetitie) in Nederland. Maar ook enkele marathons in België en mogelijk een aantal wedstrijden in de Duitse NRW-cup.

In 2013 bestaat het team uit zeven renners in vijf verschillende categorieën. Dennis van de Kruisweg (één van de nieuwkomers in het team) uit Oldebroek rijdt zijn tweede seizoen bij de Nieuwelingen. Dennis hoopt komend seizoen een stap vooruit te maken. Vorig jaar reed hij al verschillende keren in de top tien, dit jaar gaat hij voor top vijf uitslagen en wellicht een uitschieter naar het podium.

In de categorie Junioren wordt het team vertegenwoordigd door Raymond van de Kruisweg uit Oldebroek en Mats Lammertink uit Wierden. Raymond liet vorig jaar met verschillende podiumplaatsen zien goed te kunnen mee strijden. Een overwinning heeft hij nog niet gehaald en hoopt daar dit jaar verandering in te brengen. Mats reed vorig jaar al enkele mountainbikewedstrijden maar rijdt dit jaar voor het eerste alle wedstrijden ter voorbereiding op het veldritseizoen. In het veldrijden kent hij zijn plaats maar op de mountainbike is het nog even gissen waar hij zal staan ten opzichte van de concurrentie.

Jordy Luisman uit Bergentheim zal vanaf volgende week op de mountainbike te zien zijn bij de Elite Heren. Hij hoopt tijdens de Nationale wedstrijden mee te kunnen strijden voor een podiumplek. Bij de Elite Dames vertegenwoordigd Lyan Rensen uit Luttenberg het team. Na diverse top tien plaatsen vorig seizoen tijdens Nationale wedstrijden, hoopt ze dit ook komend seizoen waar te maken in de Topcompetitie.

Rick Oosterlaar uit Zwolle en Jeroen Wessel uit Lemelerveld komen beide uit de categorie Amateurs. Ze hopen de resultaten van vorig jaar te evenaren. Rick hoopt weer en wedstrijd te winnen en Jeroen hoopt de stap naar het podium te maken nadat hij er vorig seizoen een paar keer net naast stond.

Het mountainbiketeam wordt begeleidt door Jörgen Brok (Team Coach), Drikus van ’t Ende (Assistent Coach), Vincent Kok (Public Relations) en de verzorgers Robin Podde, Jonny Lammertink en Aad van de Kruisweg.

Doelstelling voor het team dit seizoen zijn naast de klassementen de Nederlandse Kampioenschappen. Het NK Cross Country wordt in juli 2013 gereden in Groesbeek. In oktober wordt net als afgelopen jaar voor het NK marathon gestreden in het Limburgse Eijsden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.