negen gemeenten willen aanpak n35

De negen gemeenten die aan de belangrijke N35/A35 tussen Zwolle en Enschede liggen, bepleiten samen bij de Tweede Kamer een volwaardige aanpak van de weg. In een brief aan de Kamerleden geven de lokale overheden aan dat voorgenomen en al eerder geplande verbetermaatregelen voor de N35 uitgevoerd moeten worden.

Door rijksbezuinigingen dreigen belangrijke verbeteringen aan de N35 te worden geschrapt of uitgesteld. “De gevolgen van uitstel en afstel en de onzekerheid hierover zijn groot voor onze burgers en ondernemers die gebruik maken van de N35 of langs de N35 zijn gevestigd”, schrijven de negen gemeenten aan de Kamerfracties.

De brief vraagt de Kamerleden om bij de minister te pleiten voor een aantal concrete maatregelen waarmee de

bereikbaarheid gebaat is. Het gaat dan om het verbeteren van de bereikbaarheid van en naar Zwolle door een opwaardering van de N35 bij Wijthmen. Ook moeten voorgenomen verkeersmaatregelen voor de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal worden uitgevoerd. En voor de aanpak van het traject Nijverdal-Wierden moeten goede financieringsafspraken gemaakt worden. Het gaat daarbij nog om een investering van naar schatting 20 miljoen euro.

De Overijsselse gemeenten benadrukken in de brief dat zij, de provincie Overijssel, der Regio Twente en

de rijksoverheid de afgelopen jaren gezamenlijk steeds constructief hebben samengewerkt aan de bereikbaarheid van dit deel van het land. Daardoor is de N35 al op diverse plaatsen aangepakt. De gemeenten betogen dat die eerdere aanpak alleen optimaal kan renderen als ook de overige verbetermaatregelen aan de verkeersader worden uitgevoerd.

De gemeenten die de brief hebben ondertekend zijn Almelo, Enschede, Dalfsen, Hellendoorn, Hengelo, Kampen, Raalte, Wierden en Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.