nationale boomfeestdag in raalte

Ook in de gemeente Raalte werd meegaan aan de Nationale Boomfeestdag op 20 maart. Leerlingen van groep 7 van bassischool De Esmoreit uit Luttenberg hebben in de nieuwbouwwijk Borgwijk meegeholpen met de aanplant van bomen. Ook wethouder Jaqcues van Loevestijn was aanwezig. Hij opende de feestelijke bijeenkomst met een korte toespraak.

Wethouder van Loevestijn gaf aan dat de gemeente Raalte erg blij is dat Hoveniersbedrijf Binnenpoorte van 2005 tot 2012 de traditie van de gemeente heeft overgenomen. Vanaf 2005 heeft Binnenpoorte jaarlijks op de Nationale Boomfeestdag op wisselende locaties één of meerdere bomen aan de gemeente aangeboden. De gemeente dankt de familie Binnenpoort hartelijk voor deze terugkerende inspanning. Ook dit jaar waren ze betrokken bij de Boomfeestdag. Het bedrijf verzorgde de voorbereiding van de aanplant en was aanwezig tijdens het planten.

Ook de rol van Groei & Bloei werd onderstreept door de wethouders. Groei & Bloei afdeling Salland heeft het educatieve deel weer een plek gegeven. De kinderen van de Esmoreit waren heel geïnteresseerd en betrokken. Er werden veel vragen gesteld en ze gingen zelf enthousiast aan de slag met het beplanten van het terrein. Na afloop kreeg de groep van Groei & Bloei het “tinnen plantertje” uitgereikt en ontvingen de kinderen allemaal een persoonlijk certificaat van deelname en een attentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.