muziekvereniging werkt samen met basisscholen

Muziekvereniging Polyhymnia is in overleg met de basisscholen in Lemelerveld begonnen met een proef waarbij de vereniging de muzieklessen voor de scholen verzorgt. In overleg is besloten om met één school een pilot opstelling te draaien. Het project heeft als naam The Drum – Brass Kids gekregen.

Sinds kort krijgen groep vijf tot en met acht van de Heilig Hartschool één uur per week muziekles in het clubgebouw van Polyhymnia. Ook mag de vereniging gebruik maken van de soos ruimte, die door Kulturhus de Mozaiek gesponsord wordt. De eerste reacties van de kinderen zijn positief. Deze week hebben de leerlingen hun keuze moment gehad, waarbij zij een blaas of slagwerk instrument konden kiezen.

Vanaf nu wordt er gewerkt naar een eind concertje, dat over een aantal weken op de school in het bijzijn van familie,vrienden, juffen en meesters zal worden gegeven.

Alinda Mars is de drijvende kracht achter dit geheel. Zij is lid van de vereniging en heeft van haar hobby haar werk gemaakt. “Voorlopig loopt de proef goed. De samenwerking met de school is erg goed en de eerste verbeterpunten zijn reeds doorgevoerd. De kinderen genieten en leren spelende wijs kennis maken met muziek en dat is nu net wat we voor ogen hadden.”

De jeugdopleiding binnen de vereniging wordt mede mogelijk gemaakt door een vrijwillige sponsor. De vereniging vindt het goed om op deze manier energie te steken in muziek in combinatie met jeugd. Samen met de basisscholen van Lemerveld zal kort na deze pilot afgestemd worden hoe nu verder. Voorlopig draait het goed en de muziekvereniging, de Heilig Hart school en de kinderen zijn erg tevreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.