mol diervoeding neemt groot deel laarman over

Mol Diervoeding uit Nieuwleusen neemt per 1 april een groot deel van de chauffeurs en vrachtwagens van Laarman Koeriers en Sneltransport uit Dalfsen over. De groothandel in diervoeding neemt daarmee zijn logistiek in eigen hand.

Mol Diervoeding levert aan dierenspeciaalzaken, tuincentra en aanverwante bedrijven. “We hebben bijna alles in huis op het gebied van voeding en verzorging voor dieren”, aldus operationeel directeur Pépé Schrijvers. Mol Diervoeding kende al een zeer nauw samenwerkingsverband met Laarman, waardoor er meerdere malen per week aan duizenden adressen in heel Nederland wordt geleverd. Van Groningen tot Maastricht, van Rotterdam tot Doetinchem. De eerste gesprekken over een overname dateren van juli 2012. Laarman groeide mee met Mol Diervoeding. Het merendeel van de vrachtwagens van Laarman rijdt voor Mol. “Een overname was dan ook logisch”, zegt directeur-eigenaar Bart Laarman.

Opschalen

Zeventien chauffeurs, drie andere medewerkers en zeventien vrachtwagens gaan over naar Mol Diervoeding. Alle medewerkers behouden hun arbeidsvoorwaarden. Laarman Koeriers en Sneltransport blijft met twee vrachtwagens en busjes actief als flexibel vervoerder en kan, als dat nodig is, opschalen door gebruik te maken van het logistieke netwerk van Mol. “Voor onze overige klanten verandert er in feite dus niets”, vertelt Laarman. In onderzoek met de Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport (EVO) bleek dat het rendabel voor Mol is de logistiek in eigen hand te nemen. Schrijvers: “We willen niet alleen groeien als groothandel, maar ook onze logistiek inzetten als dienstverlening naar onze leveranciers. In dat streven past deze overname.”

Prettige samenwerking

Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt. Mol Diervoeding levert bijna alle bekende merken, waaronder Kitekat, Pedigree, Whiskas, Eukanuba, Vitakraft, Beaphar, Cesar en Sheba. De overname wordt effectief per 1 april. Schrijvers: “Wij bedanken Laarman voor de uiterst prettige, betrokken en nauwe samenwerking de afgelopen jaren. Die samenwerking is overigens met deze overname nog niet ten einde. We zijn daarnaast blij dat we deze stap met onze logistiek kunnen zetten. Transport is nu eenmaal een voor ons zeer belangrijke schakel naar onze eindklant, de dierenspeciaalzaken, tuincentra en andere aanverwante bedrijven.”

Over Mol Diervoeding

Mol Diervoeding uit Nieuwleusen is actief als groothandel in de diervoedingsbranche. In heel Nederland levert het bedrijf aan dierenspeciaalzaken, tuincentra en aanverwante bedrijven. Mol biedt voor bijna alle (huis)dieren een breed assortiment aan diervoeding en verzorgingsartikelen. Het bedrijf levert door de overname met eigen transportmiddelen meerdere malen per week in heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht, van Rotterdam tot Doetinchem… In totaal gaat het om 1.200 leveringen per week. Mol Diervoeding levert bijna alle bekende merken, waaronder Kitekat, Pedigree, Whiskas, Eukanuba, Vitakraft, Beaphar, Cesar en Sheba. Na de overname heeft het bedrijf zeventig medewerkers.

Over Laarman Koeriers en Sneltransport

Laarman Koeriers en Sneltransport uit Dalfsen staat sinds 1978 garant voor een snelle en betrouwbare dienstverlening. Het familiebedrijf verzorgt alles in transport, van het verzenden van een kleine enveloppe tot en met het vervoer van pallets met goederen. “Snelle service en kwaliteit zijn speerpunten van ons bedrijf”, zegt directeur-eigenaar Bart Laarman. “We zorgen ervoor dat uw goederen snel en juist op de plaats van bestemming terechtkomen. En dat tegen een goede prijs.” Laarman Koeriers en Sneltransport is 24 uur per dag, 6 dagen per week bereikbaar. Het transportbedrijf gaat na de overname in verkleinde vorm verder, maar kan gebruikmaken van de logistieke faciliteiten van Mol Diervoeding. “In feite verandert er voor onze klanten dus niets”, benadrukt Laarman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.