maatman we moeten mannelijk verdedigen

“Hamid is zelf gekomen, dat zijn meestal de gretige spelers’’, begint hij over de nieuwe aanwinst. ‘‘Hij wilde meetrainen om op een goed niveau te blijven spelen.’’ De 22-jarige voetballer komt normaal gesproken uit op het middenveld, Maatman vindt hem ook goed inzetbaar op andere posities. ‘‘Hij kan uit de voeten op meerdere posities, ook bijvoorbeeld in de verdediging.’’

De nieuwe middenvelder speelt aanstaande zondag nog niet mee. ‘‘Hij speelt mee met het tweede.’’ Of zijn selectie weer is bijgekomen van de lastige bekerwedstrijd tegen Lemelerveld? ‘‘Ik denk dat de spelers dat afgelopen dinsdag al wel waren. We zijn ons er als team van bewust dat je het in dit soort wedstrijden eigenlijk nooit goed kan doen. Alleen als je met een doelpunt of zes-zeven verschil wint.’’

Zondag is het dus tijd voor MSC. De tactiek? ‘‘Die is niet veel anders dan normaal. Maar MSC heeft een hele opportunistische visie. We moeten hun niet in hun spel laten komen.’’ Dat betekent overigens niet dat Rohda heel verdedigend ingesteld begint aan de thuiswedstrijd. ‘‘Nee, je hebt bij elke tegenstander andere dingen waar je op moet letten. Je wilt deze tegenstander zoveel mogelijk uit de zestien houden. We moeten veel lange ballen eruit halen en sterk zijn in de duellen. We zullen mannelijk moeten verdedigen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.