maatman laten zien dat we voetballend beter zijn

Maatman beseft zich dat je tegen deze ploegen moet winnen. Hoe hij dat wil doen? ‘‘We moeten laten zien dat we voetballend beter zijn en van onze eigen krachten uitgaan.’’ Rohda speelt de wedstrijden kort achter elkaar, op zaterdag en maandag.

Of Maatman nog enkele mannen zal sparen in de drukke periode die de ploeg te wachten staat? ‘‘In principe sparen we niet. We hebben nog heel veel wedstrijden op de planning. We zijn nu aardig compleet. De eerste zestien spelers gaan gelijk op. Als er één speler afwezig is, staat de volgende weer klaar.’’

De ploeg van oefenmeester Maatman staat nu op de derde plek met één punt minder dan de nummer één. Alles is nog mogelijk in de Hoofdklasse C dus. De coach kijkt echter totaal niet naar de concurrentie. ‘‘Iedereen moet nog tegen elkaar. Wij kijken niet naar anderen en moeten gewoon voor de winst gaan. Aan het einde kijken we wel waar we staan.’’

Afgelopen zondag kreeg Rohda-spits Balavac een rode kaart en werd geschorst voor maar liefst vier wedstrijden. Maatman daarover: ‘‘We hebben genoeg mensen in huis, die die positie in kunnen vullen. Maar we zullen zijn kwaliteit gaan missen. Hij beleeft een goed seizoen als centrumspits. Of het fataal zal worden, zal moeten blijken.’’

Over de nederlaag van zondag is Maatman nuchter. Hij vindt zijn ploeg volwassen genoeg om zelf de wedstrijd te reflecteren. ‘‘We hebben een volwassen ploeg en we zijn ons er van bewust dat we kunnen verliezen. Ook met 4-0. We zien ook positieve dingen in die wedstrijd, maar er zijn ook genoeg verbeterpunten.’’

En zaterdag en maandag kunnen ze die in praktijk brengen. Tegen Hoogenveen en Longa. ‘‘Tegen Hoogenveen hebben we nog niet gespeeld. Die komen we nog weer tegen op de laatste speeldag. Tegen Longa uit hadden we het heel lastig en hebben we maar net gelijk gespeeld. Ze wonnen ook van Be Quick 1887. Er valt onderhand niets meer te voorspellen in deze competitie.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.