maaike heethaar presenteert alles begint vrijwillig

Maaike Heethaar uit Raalte maakt in de nieuwe serie ‘Alles begint vrijwillig’ kennis met vrijwilligers heel Overijssel. Overijssel telt tienduizenden vrijwilligers. Meestal zijn ze achter de schermen actief maar vanaf zaterdag 16 maart treden sommigen van hen even op de voorgrond bij TV Oost. Op dezelfde dag dat in heel Nederland de grote vrijwilligersmanifestatie NLdoet plaatsvindt, is de eerste aflevering te zien.

De titel ‘Alles begint vrijwillig’ komt van de gelijknamige promotiecampagne voor vrijwilligerswerk, die drie jaar geleden door de Provincie Overijssel is opgezet. De televisieserie is onderdeel van de afsluiting van deze campagne.

Maaike Heethaar trok in drie maanden tijd door de hele provincie Overijssel. In alle 25 gemeenten hield ze straatinterviews rond het thema vrijwilligerswerk. Ook is in elke gemeente een vrijwilliger geportretteerd en in het zonnetje gezet. Het blijkt dat Overijssel erg veel vrijwilligers heeft. Van een jonge vrouw die na haar stage blijft werken bij Poppodium Metropool in Hengelo tot mannen in Haaksbergen die uren kunnen poetsen aan een authentieke stoomtrein. Het leverde voldoende materiaal op voor een aantrekkelijke, herkenbare en soms emotionele televisieserie.

In de eerste aflevering van ‘Alles begint vrijwillig’ zoekt Maaike de Zwolse uiterwaarden op. Samen met vrijwilliger Joyce Schreuder van Natuur en Milieu Overijssel verkent ze het woongebied van een bever. Tussen de bedrijven door krijgt ze uitleg over het scholenproject van Natuur en Milieu. Daarna is Maaike te gast bij een jeugdwedstrijd van korfbalclub NKC ’51 en gaat in gesprek met de jonge trainer/coach Marthijn Teunis. De eerste aflevering eindigt in Steenwijk, waar Maaike bij de Voedselbank een groep enthousiaste vrijwilligers aantreft. Coördinator Ilsemary Bruins weet honderduit te vertellen over deze organisatie, die voor 100 procent wordt gerund door vrijwilligers.

‘Alles begint vrijwillig’ is vanaf 16 maart elke zaterdag bij TV Oost te zien om 16.20 uur, waarna het programma elk uur wordt herhaald tot zondag 10.00 uur. Meer informatie is te vinden op staging2.rtvoost.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.