leerlingen ruimen omgeving de klimboom op

De 27 kinderen van de bovenbouwgroep van OJS de Klimboom in Boskamp (een De Mare school) hebben 12 maart een uitgebreide schoonmaakactie gehouden in het kader van Natuurlijk Schoon. Deze actie wordt jaarlijks gehouden door ROVA.

Weer en vooral wind trotserend gingen de kinderen aan de slag. Gewapend met door de ROVA geleverde werkhandschoenen, grijpstokken en afvalzakken hebben ze de omgeving van de voetbalvelden en de directe omgeving van de school opgeruimd.

Opvallend schoon was het rondom de voetbalvelden, dus werd verder uitgeweken naar de omgeving van de sporthal De Hooiberg. Hier werden unieke vondsten gedaan. Een fauteuil, een fiets. Deze enorme fauteuil is in delen uit de sloot gehaald. In de omgeving van Groot Hoenlo waar de kinderen, onder begeleiding, ook hebben opgeruimd, zijn zakken vol flesjes en bierblikjes gevonden. Het resultaat was een berg afval waar de kinderen ‘trots’ op waren.

Het ‘trotse’ gevoel was dubbel, bleek tijdens het nagesprek in de groep. De kinderen hebben een groepslied geschreven, waarin duidelijk werd dat ze waren geschrokken van de hoeveelheid zwerfafval én van de bizarre dingen die mensen rond laten slingeren. Een greep: staalkabel in het bos, volle luier, condoom, bierflesjes, veel energy drank-blikjes, peuken en snoeppapiertjes. De slotzin van het lied is dan ook: “Houd er mee op!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.