kole kermse door een roze bril

Hiermee duidt hij op de Roze Zundag die voor de zondag op het programma staat. “Een liefdevolle middag met een bult apartigheid, zo laat het zich misschien beter omschrijven”, voegt Niels Korterik er aan toe. Niels is één van de bedenkers van het programma en hij heeft er zin in. “Dat wordt weer een mooi feessie!”, volgens hem. Het kan ook bijna niet anders, de Kermse mag ieder jaar weer rekenen op een flink aantal bezoekers, vanuit de hele regio. Vooral de zondagmiddag is flink in trek met altijd wel weer wat aparts. Dit jaar dus de Roze Zundag. “Het lijkt ons mooi als de hele tent roze gekleurd wordt door alle mensen die er zijn: alsof je alles door een roze bril ziet, haha! Ook voor de mensen die uit de kast willen komen is dit wel een geschikte middag”, grapt Niels.

Op de vrijdagavond begint het feest met een optreden van de Real Time Showband. Traditiegetrouw is er op de zaterdagmiddag weer de veiling. Vanaf 13.00 uur kan iedereen alle kavels bekijken en om 14.00 uur begint de veiling dan echt. “Veilingmeester Peter Buis ramt alle kavels er weer in vlot tempo doorheen, klasse zoals hij dat doet. Met ludieke, waardevolle en handige kavels is het zeker weer de moeite waard om ook mee te bieden!”, aldus Tom.

Dan de zaterdagavond. “De band die vorig jaar op de vrijdagavond speelde hebben we nu op zaterdag. Iedereen was er zo enthousiast over dat we ze maar gevraagd hebben of ze ook niet een keer op de zaterdag willen spelen en dat leek de band ook wel wat!” We hebben het hier over Vegas Music. Niels: “Deze jonge band speelt energieke rockcovers uit de jaren 80 en 90. Ook de hedendaagse pop- en rockmuziek kennen ze en ze spelen de hele zaal plat!”

De zondag van de Kôle Kermse wordt begonnen met een brunch voor alle vrijwilligers die hebben geholpen met de kermis. Om ze te bedanken voor hun inzet. “Zonder vrijwilligers kunnen we zo’n feest niet organiseren, dus we zijn blij dat er in Broekland altijd weer zoveel mensen klaar staan om te helpen”, aldus Tom.

Dan staat dus de Roze Zundag op het programma. “De band die we vorig jaar als invalband hadden beviel eigenlijk zo goed dat we ze gelijk weer geboekt hebben voor dit jaar”, zegt Niels. Hij bedoelt daarmee de band Anderkovver. “Vorig jaar een succes, nu geheid weer!”

Verder zal Miss Rose Murphy een show weggeven en staat er nog een Broeklandse act op het programma. De tent is geheel in sfeer aangekleed en samen met alle (on)gein wordt het weer een volle zondagmiddag. Zoals altijd is de entree in de verwarmde feesttent alle dagen weer gratis en natuurlijk is er voor de kleintjes en de jongeren weer een indoor kermis en diverse attracties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.