jan binnenpoorte erelid crt raalte

Jan Binnenpoorte is woensdagavond benoemd tot erelid van CRT Raalte. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering. De vereniging sprak daarmee haar grote waardering uit voor het werk dat Binnenpoorte voor de vereniging heeft verricht.

Het bestuur memoreerde in de vergadering de verschillende activiteiten die Binnenpoorte voor CRT Raalte heeft ontplooid. Allereerst was hij oprichter van de club.

Binnenpoorte was vanaf 1986 actief in het Sallandse wielrennen; eerst als renner en al gauw ook als organisator van de ‘Ronde van Salland’. Daaruit ontstond in 1992 aansluiting bij de Sallandcrossers; met de oprichting van een toerafdeling ontstond in 1997 CRT Raalte.

Jan Binnenpoorte was vanaf dat begin voorzitter van de afdeling Ren en algemeen voorzitter van CRT en bleef dit tot enkele jaren geleden. Ook wordt hij geroemd als promotor van het (jeugd)wielrennen. Binnenpoorte zorgde met veel inzet en toewijding voor een geweldige stimulans van het wielrennen in Raalte en omgeving. Vooral bij de opleiding en begeleiding van de jeugd was hij jarenlang nauw betrokken: als organisator van allerlei wieleractiviteiten en als jeugdtrainer. Daarbij moest wel het plezier voorop staan (“Niets is verplicht, behalve het dragen van een helm”). Het ging Binnenpoorte niet alleen om de prestaties, maar ook om sfeer, inzet en clubgevoel. Binnenpoorte zorgde voor het beheer, onderhoud en de verhuur van fietsen voor (aspirant)jeugdleden.

Ook was hij aanjager bij de totstandkoming van het wielerpark. De realisatie van de wielerbaan was voor Binnenpoorte noodzaak: de jeugd moest veilig kunnen trainen. Samen met vooral de afdeling fietscross werd een wielerpark gerealiseerd, waar de club trots op is. Met de bouw van een nieuw clubhuis moet het wielerpark dit jaar voltooid worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.