initiatief hans de kort mogelijk voor niets

De Raalter gemeenteraad is niet verplicht om over de geheimhouding van de saneringskosten van Heesweg 44/44a te vergaderen. Dat ondanks het feit dat Hans de Kort vorige week ruim honderd handtekeningen verzamelde en daarmee het onderwerp op de agenda van gemeenteraad wilde krijgen.

Mogelijk heeft Hans de Kort een stukje van de regels die gelden in de gemeenteraad over het hoofd gezien. In het reglement van orde, zoals die regels heten, staat namelijk: “Het recht van initiatief wordt niet gebruikt voor onderwerpen die niet behoren tot de bevoegdheid van de raad, onderwerpen die privébelangen, klachten of bezwaarprocedures betreffen en onderwerpen waarover tijdens de laatste 12 maanden door de raad een besluit is genomen.”

En bij die laatste regel gaat het mis: Afgelopen oktober heeft de raad namelijk nog besloten dat de stukken geheim moesten blijven. En dat is dus nog geen 12 maanden geleden.

Feit is dus dat de gemeenteraad het onderwerp niet per se op de agenda hoeft te zetten. Of de volksvertegenwoordigers zich daar ook aan gaan houden, moet nog blijken. Het is immers zo dat meer dan 100 burgers hebben getekend om dit onderwerp op de agenda van de politici te krijgen. Het is nu aan de politici in hoeverre ze die burgers willen dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.