huurdersvereniging naar den haag voor petitie

Een delegatie van Huurdersvereniging Salland gaat een petitie aanbieden aan de leden van de Eerste Kamer. In die petitie worden de senatoren opgeroepen tegen de forse huurverhogingen te stemmen die minister Blok van wonen mogelijk wil maken. Ze doen dat op dinsdag 5 maart namens huurders en woningzoekenden uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte.

Nadat eerder de Tweede Kamer heeft ingestemd met het kabinetsvoornemen is het 5 maart vanaf 17:30 uur de beurt aan de Eerste Kamer om te debatteren en stemmen over de huurverhoging op grond van het inkomen. Wanneer het voorstel ook in de Eerste Kamer een meerderheid achter zich krijgt zullen huurders de komende jaren geconfronteerd kunnen worden met huurverhogingen die de inflatie ver te boven gaan.

In de delegatie zit ook de woordvoerder van de bewonerscommissie van de Raalter wijk Olykampen, Johan Schotman. 92 huurders in deze wijk ondervinden rechtstreeks de gevolgen van de kabinetsplannen doordat verhuurder SallandWonen de broodnodige renovatie van hun woningen opnieuw heeft uitgesteld. Schotman: “Ik vind het belangrijk politici in Den Haag te laten zien dat wat ze daar beslissen grote negatieve gevolgen kan hebben voor huurders, zoals in ons geval is gebleken”.

Het aanbieden van de petitie door de delegatie uit Salland vindt op 5 maart om 12.50 uur plaats voor de ingang van de Eerste Kamer op het Binnenhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.