herman pleij te gast in bibliotheek olst

Auteur en hoogleraar Herman Pleij was zondagmiddag te gast in de bibliotheek in Olst in het kader van de Boekenweek 2013. Voor ruim 50 gasten gaf Pleij zijn visie op het Nederlandse volkskarakter: vanuit de Moderne Devotie en de Hanzesteden in deze regio en later de handelssteden in het westen ontstond een cultuur waarin het gedogen en verdraagzaamheid een onderdeel werden van onze volksaard. Alleen op deze wijze kan Nederland zijn nog steeds voortdurende welvaart en positie als handelsnatie handhaven.

Met humor en via allerlei zijpaden presenteerde Pleij een blik op ons land waarin duidelijk wordt waarom hiërarchie en gezag niet passen en een horizontale georganiseerde maatschappij juist wel. Deze ‘Genoeglijke middag aan de IJssel’ werd georganiseerd door Boekhandel Korten, ’t Nut departement Olst-Deventer en Bibliotheek Olst-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.