help kanjer lieke met een smsje

Ze is pas 5 jaar oud, maar vecht nu al voor haar leven. De vijfjarige Lieke uit Mariaparochie. Na het ondergaan van behandelingen in Nederland heeft Lieke een overlevingskans van 20 tot 30 procent. Om haar levenskans met 20 procent te vergroten moet Lieke een zware behandelingondergaan in Amerika, waar zij en het gezin een half jaar moet blijven. Om geld in te zamelen is haar familie gestart met een sms-actie. Om er alles aan te doen zoveel mogelijk mensen te bereiken, zet ook kennis Wilco Flierman zich in om geld in te zamelen.

“Het enige wat je hoeft te doen, is een sms’je te sturen. Stuur ‘Lieke’ naar 1008 en je helpt haar al. Wanneer je Telfort hebt, kun je ‘Lieke 1’ naar 1008 sturen”, zegt Raaltenaar Wilco. Er is al 70.000 euro opgehaald, maar dit is nog niet genoeg.

Lieke

Lieke doet alles wat een meisje van 5 jaar behoort te doen, ze gaat naar school (met erg veel plezier), heeft zwemles en speelt met haar vriendinnetjes. Eigenlijk was ze nooit ziek, maar de laatste periode voordat er bij haar een ernstige, levensbedreigende ziekte werd ontdekt, gaf ze vaak aan moe te zijn. Dat was een reden voor bloedonderzoek en hieruit bleek dat ze aan bloedarmoede leed.

“Niks om ons zorgen over te maken”, dachten haar ouders. Ze kreeg een ijzerdrankje waar ze van zou opknappen en dat gebeurde ook. Maar daarna begon de buikpijn. Het bleek een blaasontsteking te zijn en hiervoor heeft ze een antibioticakuur gekregen. Ook nu hadden wij het volste vertrouwen dat het weer snel beter zou gaan met Lieke.

Maar drie dagen later, op 2 november 2012, werd ’s avonds de buikpijn heel hevig en vertrouwden wij het niet meer. “Via de huisartsenpost zijn we direct doorgestuurd naar het ziekenhuis in Almelo omdat men dacht aan een blindedarmontsteking. Gelukkig is er eerst een echo gemaakt voordat ze haar zouden gaan opereren. Met deze echo werd direct duidelijk dat het niet om een blindedarmontsteking ging, maar om iets veel ernstigers. De arts vermoedde al snel dat het een tumor betrof en Lieke werd direct per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.”

Uit onderzoek bleek dat Lieke een neuroblastoom fase 4 heeft. De tumor komt vanuit een van de bijnieren en ze heeft uitzaaiingen in de lymfeklieren in hals/nek en borst. Deze tumor heeft een agressief karakter.

“Binnen een week stond ons leven op de kop. Er werd een behandelplan opgesteld. MIBG therapie (radiografische bestraling), zes keer n5-n6 chemo kuur, operatie en stamceltransplantatie. Na de tweede chemo en de MRI scan, bleek dat de chemo aansloeg. Wij kregen vervolgens te horen dat wij gedurende een half jaar naar Amerika moeten voor een behandeling.”

Lieke vecht op dit moment dapper tegen haar ziekte en moet hierdoor erg veel meemaken. Om haar en ook de andere kinderen te blijven motiveren in de strijd die zij voeren, is er de kanjerketting ingevoerd. De ketting van Lieke kent verschillende kralen. Voor elke behandeling die Lieke ondergaat, krijgt ze een kraaltje. Elk kraaltje staat voor een specifieke behandeling zoals onder andere chemo, bloedtransfusie en operatie.

Kijk voor meer informatie op staging2.liekewilleven.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.