heemtuin wijhe gaat weer open

De Heemtuin aan de Bongerd in Wijhe is vanaf 15 maart weer elke dag geopend. “Veermans Hof IJsselflora” komt door de lentezon weer langzamerhand tot bloei. Vanaf deze tijd komen er weer allerlei voorjaarsbloemen in bloei. Het Zomerklokje, Longkruid, Holwortel en de Wilde Narcis fleuren de tuin binnenkort weer op. Iedereen kan er vrij rondwandelen of vanaf een bankje genieten van de tuin. Van mei tot en met juni zijn er rondleidingen waarin je informatie over de heemtuin en de planten krijgt. Deze worden aangekondigd op de website staging2.ivn-wijhe-olst.nl en in de pers.

Een ploeg van Salland Wonen en van de gemeente Olst-Wijhe komen samen met de heemtuingroep de Heemtuin een voorjaarsschoonmaak geven. Dit wordt gedaan in het kader van NL doet.

Vanaf donderdagmorgen 21 maart en woensdagavond 3 april wordt er weer wekelijks in de tuin gewerkt door leden van IVN-afdeling “De Grutto”. Zo nu en dan wordt er ook op zaterdag gewerkt. Nieuwe hulpen in de tuin, die onder leiding de werkzaamheden in de heemtuin leren kennen, zijn altijd welkom. Ook als je maar zo nu en dan kan.

Voor aanmelding en meer informatie kun je mailen naar Annet van der Veen: heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl of bellen naar 523937. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen kunt u bellen met Bep Teunissen: 522029.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.