happ stapp en trapp dagje luttenberg

Het dagarrangement is voortgekomen uit een idee van Jan te Wierik van café De Schoenmaker. “Hij wilde altijd al zoiets organiseren. Met een aantal ondernemers zijn we bij elkaar gaan zitten. Uiteindelijk hebben we samen een potje met geld gemaakt om dit op te starten”, zegt klompenmaker Martin Dijkman.

Happ, Stapp & Trapp is een uniek dagarrangement in en rondom Luttenberg. Het arrangement gaat in april van start. De deelnemers kunnen opstappen bij Vakantiepark De Luttenberg. Na genoten te hebben van een kop koffie met gebak stappen deelnemers daar op de fiets. Geen fiets bij de hand? Geen probleem. Het vakantiepark biedt de mogelijkheid om een fiets te huren. Vanaf vakantiepark De Luttenberg fietsen de deelnemers door het buitengebied van Luttenberg, om uiteindelijk in het hart van het dorp uit te komen voor een bezoek aan het klompenatelier van Martin Dijkman. De klompenmaker geeft een demonstratie hoe op traditionele wijze klompen worden gemaakt.

Vanaf het klompenatelier vervolgen de deelnemers hun tocht te voet, voor een wandeling door het natuurgebied De Luttenberg. Onderweg zullen de ‘Happ, Stapp en Trapp-ers’ een aantal voor het dorp kenmerkende bouwwerken passeren, zoals het amfitheater en de Mariagrot, een replica van de grot in Lourdes. Eenmaal terug in het dorp staat voor de deelnemers een kop soep klaar bij Café-brasserie De Schoenmaker. Na voor de inwendige mens gezorgd te hebben lopen de deelnemers terug naar het klompenatelier om hun reis per fiets voort te zetten.

De volgende stop is Paardenmelkerij ’t Schanebroek. Hier wordt een demonstratie paarden melken gegeven en tevens wordt er vertelt wat er allemaal van paardenmelk te maken valt. Na een uur is het tijd om wederom de fiets te bestijgen voor de volgende stop; Groepsaccommodatie De Boerschop. Hier wacht een heerlijk diner. Vanaf de boerschop fietsen de deelnemers terug naar het vakantiepark voor het dessert. Vakantiepark De Luttenberg geldt tevens als het eindpunt van het dagarrangement.

Happ, Stapp & Trapp is een initiatief van Café-brasserie De Schoenmaker, Dijkman Klompenatelier, Vakantiepark De Luttenberg, Paardenmelkerij ’t Schanebroek en Groepsaccommodatie De Boerschop. Opstappen voor het arrangement kan op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag om 10.30 uur bij Vakantiepark De Luttenberg. Reserveren is mogelijk via de receptie van het vakantiepark: 0572-301405 of receptie@luttenberg.nl. De kosten om deel te nemen aan Happ, Stapp en Trapp bedragen 37,50 euro per persoon.

Meer info: staging2.happstappentrapp.nl of staging2.facebook.com/happstappentrapp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.