hanze4tet en friends in podium heino

In Theater Podium Heino wordt een concert gegeven door Hanze4tet en friends. Speciaal voor Podium Heino zijn er twee kwartetten gevormd uit het Hanzeorkerst Zwolle. Zij verzorgen een concert met lichte klassieke muziek.

Het Hanzeconcert is zondag 17 maart te zien in het Theater Podium Heino. Uit HanzeOrkest Zwolle zijn een blazers- en een strijkerskwartet gevormd. Drie van de acht musici spelen thuis. Anneke de Jong (fluit), Arjan Eek (klarinet) en Gabriëlle Bos (altviool) komen alle drie uit Heino. Edzard Kuipers (hobo) en Gerrie Lindeman (fagot) maken het blazerskwartet compleet. Elisabeth van Aerde (viool), Joke Schutte (viool) en Josette Koopmans (cello) zorgen ervoor dat het strijkkwartet compleet is.

Op het programma staat licht klassieke muziek zoals het Adagio en Allegro KV594 van Mozart. Dit stuk wordt zelden gespeeld in een bewerking voor vier houtblazers en is dus uniek. Het blaaskwartet speelt verder ‘Four old tunes’ van Gordon Jacob en ‘Holiday pieces’ van Michael Walshe; dit zijn vijf luchtige muzikale vakantiestukjes.

Op deze zondagochtend kan er ook geluisterd worden naar een klarinetkwintet van een tijdgenoot van Mozart: het Grand Quintetto opus 34 van Carl Maria von Weber. Het is één van de weinige kamermuziekwerken die deze componist schreef. Klarinettist Arjan Eek en het strijkkwartet laten iedereen met plezier genieten van dit muziekstuk.

Kaarten kosten 9 euro en de voorstelling begint om 11.30 uur. Kijk voor meer informatie op staging2.podiumheino.nl Kaarten voor deze en andere voorstellingen van Podium Heino, worden verkocht op de volgende verkooppunten:

• De Smulbaai: Canadastraat 16 te Heino

• Podium Heino: info@podiumheino.nl

• Wereldwinkel: Canadastraat 44 te Heino

Als je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten, ontwikkelingen en voorstellingen van Podium Heino, kun je je op staging2.podiumheino.nl inschrijven voor de nieuwsbrief. Op deze website vindt je ook informatie over alle voorstellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.