gratis toegang kasteel het nijenhuis en beeldentuin

Kasteel het Nijenhuis en omliggende beeldentuin zijn in het weekend van 6 en 7 april gratis toegankelijk voor publiek. In het kasteel is naast werk uit eigen collectie de tentoonstelling “Hieron Pessers – Dolce Vita” te zien. Met 24 monumental werken wordt voor het eerst een overzicht gepresenteerd van het oevre van de in 2004 overleden kunstenaar. Hij maakte schilderijen in het laatste decennia van de twintigste eeuw.

De beeldentuin werd sinds de heropening in het voorjaar van 2012, door ruim 60.000 mensen bezocht. Dit jaar gaat de tuin zijn tweede seizoen in. Ongeveer tachtig beelden ui de collecties van Museum de Fundatie, Provincie Overijssel en het Museum Beelden aan Zee vormen een doorsnede van de beeldhouwkunst uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

De beeldentuin is één van de grootste van Nederland. Een van de eerste beelden op de route is de “Zonnewijzer” van Ossip Zadkine. Het beeld werd geplaatst door Dirk Hannema, die in 1958 in het Nijenhuis ging wonen en zijn kunstcollectie openstelde voor publiek. Bekende buitenlandse namen die in de beeldentuin te zien zijn, zijn onder meer Kenneth Armitage, Mario Negri, Eugène Dodeigne, Andreu Alfaro, Waldemar Otto, Pino Castagna en de Zhou Brothers. De Nederlandse beeldhouwkunst wordt vertegenwoordigd door Jan Bronner, Charlotte van Pallandt, Han Wezelaar, Karel Appel, Nic Jonk, Arthur Spronken, Dora Dolz, Pjotr Müller, Tom Claassen, Elisabet Stienstra, Frode Bolhuis en vele anderen.

Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin zijn op zaterdag 6 en zondag 7 april gratis toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur. Informatie: staging2.museumdefundatie.nl of 0572-388188.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.