geslaagd optreden de jonkvrouwen

De bewoners van ‘Het Wooldhuis’ waren zeer enthousiast over het Songs Koor van Toen ‘De jonkvrouwen’. Daatje van ‘Het Wooldhuis’ zei het duidelijk in haar slotwoord: “Dit genre van aantrekkelijke herkenbare liederen uit vervlogen tijden kom je maar weinig tegen.”

Het koor, met dirigent Flip Jonkman, bestaat nu ruim een jaar. Inmiddels kan er een programma worden gebracht van twee keer een half uur. De instrumentale begeleiding bestaat uit twee accordeons, contrabas en drums. Tijdens de opkomst en ook verder in het programma hanteerde de dirigent de tenor saxofoon.

“Het geheel komt verfrissend over”, zo zei een bewoner van ‘Het Wooldhuis’. Voor de pauze bleef het koorgeluid nog wat ‘hangen’ op het podium maar na de pauze veranderde het klankbeeld ten goede. Het combo had nu plaatsgenomen voor het podium zodat de koorklanken veel beter de zaal inkwamen. Er werd regelmatig meegezongen en meegeklapt.

Diverse songs van toen passeerden de revue van onder meer Cliff Richard, Elvis Presley, Benny Neiman, Olivia Newton John en Dana Winner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.