geslaagd concert st caecilia en cor bakker

Het concert van St. Caecilia en Cor Bakker in het HOFtheater was een succes. Het orkest van uit Raalte is het seizoen op 24 maart gestart met een hoogtepunt. In samenwerking met HOFinSalland kreeg het orkest de kans om een concert te verzorgen met een gastsolist van grote klasse, de welbekende pianist Cor Bakker.

Al vanaf het eerste ogenblik tijdens de generale repetitie op zondagmorgen was het duidelijk; het klikte tussen Cor en het orkest. Niet in de laatste plaats vanwege de professionele en ontspannende wijze waarop dirigent Ton Nieuwkamp het geheel leidde.

Het concert begon om 15.00 uur met de traditionele opening van het orkest met: “Also sprach Zarathustra & Intro 3”. De toon was gezet, de stemming zat er in en het eerste visitekaartje was afgegeven. Enkele solisten hadden inmiddels ook van zich laten horen en vele zouden nog volgen.

Cor Bakker werd met luid applaus ontvangen. Verschillende muziekstijlen passeerden de revue, waarbij Cor er op los improviseerde. Dat deed hij zeker tijdens de tien minuten die speciaal voor hem als solist waren ingepland. Cor liet op indrukwekkende wijze horen wat hij als pianist in huis heeft. Dit werd op een leuke manier door hemzelf aan elkaar gepraat.

Na de pauze was het niet anders, Cor begon zijn tien minuten met zijn muzikale levensloop. Veel herkenbare melodieën kwam voorbij en er werd volop meegezongen. Daarna volgde er weer een gevarieerd programma waarbij zelfs Louis Armstrong al zingend werd geïmiteerd door Jan Boerdijk. Veel te vroeg kwam er een einde aan de middag en het concert werd besloten met het overbekende Root Beer Rag.

Als toegift stond het orkest nog een verassing te wachten. Cor stelde voor om een groot gedeelte van het laatste nummer nogmaals te spelen, maar dan in dubbel tempo. Het orkest bracht het er goed vanaf en daarna kwam er in een vlot tempo een einde aan een zeer geslaagde middag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.