gemeente presenteert nieuwe website

De gemeente Dalfsen heeft een nieuwe website. staging2.dalfsen.nl is in een nieuw jasje gestoken en is

nu nog gebruiksvriendelijker. Met een nieuwe frisse vormgeving, een heldere structuur en

verbeterde zoekfunctie is de website klaar voor de toekomst.

Bezoekers van staging2.dalfsen.nl kunnen via drie ingangen de website ‘binnentreden’: Inwoners, Bedrijven en Bezoekers. Zo komen ze sneller bij de juiste informatie. Ook kunnen ze veel zaken digitaal afhandelen. De elektronische formulieren zijn sneller in te vullen. Als een inwoner inlogt met zijn of haar DigiD-code zijn veel formulieren al gedeeltelijk ingevuld.

Burgemeester Han Noten is trots op de nieuwe website: “Met deze nieuwe site zijn we echt 24 uur per dag bereikbaar. Dat past bij de dienstverlening die wij als gemeente willen leveren. Ons uitgangspunt is altijd geweest dat de website actueel, veilig, correct en klantgericht moet zijn. Ondanks dat wij zorgvuldig alle informatie hebben opgezet en gecontroleerd, kan het zijn dat nog niet alles 100% correct is. Ik roep

bezoekers van staging2.dalfsen.nl dan ook op om opmerkingen, suggesties en vragen te melden via

website@dalfsen.nl.”

De website maakt onderdeel uit van het programma dienstverlening van de gemeente Dalfsen. Inwoners

en ondernemers geven de dienstverlening van de gemeente Dalfsen een positieve waardering. Dit blijkt uit eerdere onderzoeken naar klanttevredenheid en het bestuurskrachtonderzoek. Op verschillende momenten komen de inwoners en ondernemers in contact met de gemeente. Hoe verschillend de taken van een gemeente ook zijn, één ding staat vast: De gemeente Dalfsen wil ook in de toekomst servicegerichte dienstverlening leveren.

Naast een veelheid aan informatie, waaronder de digitale gemeentegids, nemen de digitale loketten een belangrijke plaatst in op de nieuwe website. De afgelopen jaren laat een stijging in het aantal aanvragen zien via deze digitale loketten. Via bijvoorbeeld het productenloket, het belastingloket en de aanvragen voor zwembadabonnementen weet de burger en ondernemer uit Dalfsen de gemeentelijke website goed te vinden.

Deze indeling zorgt ervoor dat informatie altijd op dezelfde wijze is geordend. Steeds meer overheidsinstanties structuren hun digitale informatie op deze manier. Op deze wijze weten burgers en ondernemers op verschillende overheidswebsites steeds beter de weg. De indeling staat niet boordevol met overheidsjargon, maar gebruikt termen die voor burgers en ondernemers begrijpelijk zijn. Als er op alle overheidswebsites dezelfde logica wordt gevolgd weet de bezoeker hoe de website is ingedeeld en waar met moet zoeken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.