gemeente onderzoekt gebruik social media

De gemeente Raalte wil haar digitale dienstverlening verbeteren. Social media spelen daarin een steeds grotere rol. De mening van inwoners van de gemeente Raalte speelt hierin een belangrijke rol. Daarom gaat de gemeente een onderzoek doen naar het gebruik van social media onder alle inwoners van de gemeente Raalte. Deze week worden 2.500 enquêtes verstuurd. Daarnaast komt de enquête vanaf 30 maart ook op de website van de gemeente (staging2.raalte.nl) te staan.

Enquête

De enquête bevat 15 vragen en het invullen kost enkele minuten. Inwoners die geen enquête per post hebben ontvangen of die geen gebruik maken van social media, kunnen alsnog meedoen aan dit onderzoek. Reacties worden volledig anoniem en vertrouwelijk behandeld.

De enquête loop tot 16 april 2013. De resultaten van dit onderzoek zijn eind juni bekend. Aan de hand van de uitkomsten bepaalt de gemeente Raalte op welke manier zij gebruik kan maken van social media. De uitkomsten van het onderzoek Over de uitkomsten van het onderzoek zullen zij actief communiceren via verschillende kanalen.

Wat zijn social media?

Social media zijn websites waarmee het mogelijk is om informatie met vrienden, collega’s, kennissen en onbekenden te delen op een gebruiksvriendelijke en leuke manier. Dit gebeurt onder andere door het publiceren, reageren, delen en bekritiseren van bijvoorbeeld tekst, foto’s, video’s en muziek. Bekende social media websites in Nederland zijn Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en Hyves.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.