gemeente dalfsen heeft zaakjes voor elkaar

De gemeente Dalfsen heeft landelijke wet- en regelgeving op het gebied van financiën, milieu, archief, wonen (huisvesting statushouders) en ruimtelijke ordening (inclusief natuur, externe veiligheid en water) goed verankerd in het gemeentelijk beleid en uitvoering. Voor de provincie Overijssel, het bevoegde gezag voor naleving van wet- en regelgeving op deze beleidsterreinen, is dit reden om in 2013 een lage toezichtsintensiteit voor de gemeente Dalfsen te hanteren.

In februari 2011 hebben de provincie Overijssel en de gemeente Dalfsen een bestuursovereenkomst voor vernieuwde interbestuurlijke verhoudingen ondertekend. De overeenkomst bevat afspraken over de wijze en intensiteit van toezicht door de provincie Overijssel op de taakuitoefening van de gemeente Dalfsen. Uitgangspunt van de bestuursovereenkomst is meer maatwerk in toezicht, meer eigen verantwoordelijkheid voor de gemeente en minder bestuurlijke drukte.

Jaarlijks stelt de provincie Overijssel de toezichtsintensiteit voor het komende jaar vast, uitgedrukt in drie niveaus: laag, gemiddeld of hoog. Voor het bepalen van de toezichtsintensiteit kijkt de provincie Overijssel naar de handelswijze van de gemeente (resultaten en ervaringen) in het voorafgaande jaar.

In maart heeft het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel de toezichtsintensiteit voor dit jaar vastgesteld. Voor alle toezichtsgebieden, waar de provincie een wettelijke taak heeft, geldt voor de gemeente Dalfsen een lage toezichtsintensiteit. Burgemeester Han Noten is erg tevreden met deze positieve waardering: ”In financieel moeilijke tijden is het van nog groter belang dat je je huishouding op orde hebt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.