film de marathon in filmhuis raalte

In Filmhuis Raalte draait vrijdag 8 maart om 20.00 uur de film De Marathon. De film gaat over de Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico. Zij werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Om de garage te redden komt het viertal op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam.

De film wordt voorafgegaan door een korte lezing van dramaschrijfster Marieke ter Doest. Ter Doest geeft een toelichting op de film en zal vertellen over hoe zij naar een verhaal of een scène kijkt. Wat maakt een verhaal interessant en waar ben je als schrijver naar op zoek?

In maart staat de Nederlandse film in de schijnwerpers bij Filmhuis Raalte. Niet eens in de twee weken, maar wekelijks is er in maart een film te bewonderen. 15 maart wordt de film Süskind gedraaid, dat verhaalt over de Joodse verzetsheld Walter Süskind. De succesfilm Alles is familie is de week erop (22 maart) te zien.

Kaartjes voor de films zijn te koop bij De Parabool in het Raalter Kulturhus en aan de kassa voor de voorstelling, mits de film niet is uitverkocht. Meer informatie over de programmering is te vinden op staging2.filmhuisraalte.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.