dikke nederlaag rohda in topduel

Het affiche was zo mooi. Nummer twee Rohda Raalte tegen nummer drie MSC Antaris. Op voorhand werd een spannende wedstrijd verwacht tussen twee ploegen die volop meedoen in de strijd om de titel in de Hoofdklasse C. Voor Rohda liep de wedstrijd echter uit op een grote teleurstelling. De Raaltenaren verloren op eigen veld met 0-4.

Rohda begon goed aan de wedstrijd. In de openingsfase werd MSC-doelman Holterman diverse malen getest. Een schot van Emir Balavac belandde in de handen van de keeper en de poging van Rik-Jan de Groot verdween naast het doel. Ook Boy Boeloerditi en opnieuw Balavac waren gevaarlijk.

Aan het eind van de eerste helft sloeg de wedstrijd opeens helemaal om. Eerst was het Sebastiaan Sparrenburg die in de 38e minuut Rohda-doelman Ruben Tepperik verschalkte. Nog geen minuut later, lag de bal opnieuw in het net achter Tepperik. Rohda leed direct na de aftrap balverlies, waar MSC-speler Kai van Duuren dankbaar van profiteerde: 0-2. Dat was ook de ruststand.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Waar verwacht werd dat Rohda op jacht zou gaan naar de aansluitingstreffer, lag de bal er al heel snel aan de andere kant in. Jos Fidom van MSC kwam van de rechterkant het strafschopgebied in. Hij trok naar binnen, speelde Rohda-back Jordy Bloo uit, en schoot de bal in de linker onderhoek achter de kansloze doelman Tepperik.

Rohda-trainer Kick Maatman probeerde het tij te keren met een dubbele wissel. Aanvallers Jasper Broekhuis en Roy Super kwamen in het veld voor De Groot en verdediger Coen Zwollo. Die plannen werden echter al snel gedwarsboomd door Emir Balavac. De spits werd door de scheidsrechter met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege een actie zonder dat er een bal in de buurt was.

Met tien man een 0-3 achterstand goedmaken bleek een onmogelijke opgave voor de Raaltenaren. In de 79e minuut bepaalde MSC de eindstand op 0-4. Een voorzet vanaf de achterlijn werd van dichtbij binnengewerkt door Stephan Besuijen.

MSC Antaris nam niet alleen de drie punten mee uit Raalte, de ploeg uit Meppel passeert Rohda ook op de ranglijst. Rohda heeft na 17 wedstrijden 37 punten, MSC heeft met een wedstrijd meer gespeeld nu 38 punten. Aankomend paasweekend speelt Rohda een dubbel programma. Zaterdag komt LONGA op bezoek in Raalte, maandag speelt Rohda de uitwedstrijd tegen Hoogeveen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.