de mare gaat bouw brede school leiden

De gemeente Raalte en Stichting De Mare hebben dinsdag een overeenkomst afgesloten over de realisatie van de brede school en spelzaal achter de Pauluskerk in Raalte. De Mare wordt bouwheer van het project: zij is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering.

De gemeente zorgt op haar beurt voor een verkeersveilige inrichting van de openbare ruimte rondom de brede school. De ontwerpfase van zowel gebouw als openbare ruimte begint in mei van dit jaar. Het project moet in december 2014 worden opgeleverd.

Een belangrijk aspect in de overeenkomst is de communicatie met de omgeving. Hier gaan De Mare en de gemeente veel aandacht aan geven. Een klankbordgroep krijgt de rol om het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp te toetsen aan de stedenbouwkundige uitgangspunten van het project.

Met de bouw van school is een bedrag van ongeveer 1,7 miljoen euro gemoeid, voor de spelzaal wordt nog eens anderhalf miljoen euro vrijgemaakt. Er zijn op dit moment nog drie bedrijven in de race om de bouw van de school gegund te krijgen. Welke dit zijn, wilde De Mare dinsdag niet zeggen. Eind april verwacht de Mare naar buiten te treden met de naam van het bedrijf dat de school en de spelzaal gaat bouwen.