de kort heeft bedenkingen bij kandidatuur haarman

Vorige week werd bekend dat het bestuur van Landbouworga- satie LTO Salland oud-wethouder en agrarisch ondernemer Ben Haarman gaat voordragen als opvolger Gerrit Tuten. Via een ingezonden brief laat Raalternaar Hans de Kort weten hier bedenkingen bij te hebben.

“Vorige week plaatste Marjan Potze, in de Stentor, terecht kant- tekeningen bij het kandidaat-voorzitterschap van de LTO Salland van ex-wethouder Ben Haarman. Deze overstap vanuit het wethouderschap richting LTO gaat wel erg snel. De Europese commissie houdt een termijn aan van achttien maanden, waarbinnen een oud-bewindspersoon geen kennis en contacten te gelde mag maken. Of daarvan hier sprake is, weet ik niet, maar deze ex-wethouder lijkt mij bepaald geen verheven filantroop.”

“Vanuit LTO Salland begrijp ik het allemaal wel. Als wethouder heeft Haarman de belangen van deze organisatie tenslotte altijd met grote felheid verdedigd. Van natuurbescherming wilde hij niets weten en al helemaal niet als die op enigerlei wijze in conflict zou kúnnen komen met het agrarische belang. Dan ging voor hem het agrarische belang altijd voor het algemeen belang.”

Volgens De Kort toonde hij dit het duidelijkste toen het Boe- telerveld op de definitieve lijst van Natura 2000-gebieden opge- nomen dreigde te worden. “Onmiddellijk stuurde hij om dit te verhinderen een brief aan minister van Landbouw, Gerda Verburg. En warempel, hij slaagde. Nee, de LTO Salland kan zich geen betere voorzitter wensen.”

Zie ook Haarman kandidaat-voorzitter LTO-Salland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.