dalfser jeu de boulevereniging 25 jaar

Een ander belangrijk punt dat brede aandacht kreeg betrof de locatie. De boulebaan aan de Bruinleeuwstraat moet wijken voor een parkeerplaats die in het kader van de uitvoering van het Waterfront wordt aangelegd.

De jaarvergadering, die gehouden werd in de voormalige Synagoge, stond overigens al enigszins in het teken van de aanstaande jubileumviering met als hoogtepunt de huldiging van negen leden, die vanaf de oprichting in 1988, lid zijn geweest van de vereniging.

Eigenlijk zou er van een jubileumstemming geen sprake moeten zijn, want het aantal leden is de afgelopen jaren helaas teruggelopen tot een dieptepunt van amper vijftig ten opzichte van rond 70 een aantal jaren geleden. De daling begon zo’n 10 jaar geleden met als hoofdoorzaken overlijden en vertrek, zo liet voorzitter Jo Bruggeman in zijn welkomstwoord de vele aanwezige leden weten. Volgens Bruggeman is het overigens een algemeen verschijnsel. Ook omliggende verenigingen, met name de oudere zoals Boule ‘88, kampen met dit verschijnsel. Het ledental steek overigens nog gunstig af bij de omliggende jeu de bouleverenigingen, want het gemiddelde ledental is 42.

Boule ’88 is een zeer actieve vereniging, zoals heel duidelijk tot uitdrukking kwam in het jaarverslag van secretaris Gerrit van der Kolk. Naast de vaste bouleavonden en -middagen met onderlinge competitie, werden tal van toernooien gehouden waaronder een dorpentoernooi tussen de verenigingen uit Dalfsen, Lemelerveld, Oudleusen en de Duitse partnergemeente Hörstel. De ‘harde kern’ (10 vaste en 8 reservespelers) van de vereniging nam traditiegetrouw weer deel aan de regiocupcompetitie. De tien daarin uitkomende clubs zijn Dalfsen, Delden, Enter, Goor, Holten, Lemelerveld, Markelo, Nijverdal, Rijssen en Schalkhaar. Boule ’88 eindigde in de competitie 2012 als vierde. Clubkampioen werd (andermaal) Jo Bruggeman.

Financieel is de vereniging gezond. Er is voldoende geld in kas om het jubileum te vieren en er is gereserveerd voor kosten die gemaakt zullen moeten worden bij de verplaatsing van de baan Er was aanvankelijk onzekerheid over het tijdstip van verplaatsing, maar de voorzitter kon nu duidelijkheid geven. Met de aanleg van de parkeerplaats zal niet voor 1 oktober – het einde van het bouleseizoen – begonnen worden. De bedoeling is de baan iets, wellicht niet meer dan 25 meter, in westelijke richting te verleggen. Eventuele andere locaties kwamen ter sprake, o.a. op de open plek direct achter de Westermolen. In verband met het opbergen van materialen ook een ideale plek.

Het bestuur onderging een soort gedaantewisseling. Jo Bruggeman, vanaf de oprichting voorzitter, trad terug en wordt opgevolgd door Jan van der Luit, van origine een Groninger maar door zijn huwelijk met een dochter van het overleden lid Bertus van Hessum vertrouwd met zowel Dalfsen als met jeu de boule. Ook secretaris Gerrit van der Kolk heeft na 19 jaar zijn functie neergelegd en wordt opgevolgd door Ria Visser, woonachtig in Zwolle. Van der Kolk blijft deel uitmaken van het bestuur.

De start van het seizoen is op 30 maart met een Paaseitournooi. Voor 30 april, de kroningsdag, staat van 11 tot 13 uur een open Oranjetoernooi op het programma waaraan iedereen mee kan doen. Het dorpentoernooi vindt plaats op zaterdag 18 augustus. Het eindtoernooi en de bekendmaking van de clubkampioen is op zaterdag 28 september. Dat zal tevens de laatste keer zijn dat op de baan gespeeld kan worden.

De vergadering werd besloten met de huldiging van een negental leden, dat al vanaf de oprichting in 1988 lid is geweest van Boule ’88. Het zijn: Jo en Grada Bruggeman, Marti en Maarten Brouwer, Hans Freij, Ben Kloosterman, Gerrit Kok, Henk van Lubek en Cor Wicherson. Zij ontvingen een bloemetje en een blijvende herinnering in de vorm van een trofeetje met inscriptie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.