daan en puck winnen sallandse voorleeswedstrijd

Daan Holleman van KBS de Vijf-er uit Deventer en Puck Koning van de Brede School Raalte Dorp uit Raalte hebben de Sallandse voorleeswedstrijd gewonnen.

De wedstrijd vond plaats in het Holstohus in Olst op maandag 4 maart. Er deden acht voorleeskampioenen uit de gemeenten Deventer, Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn en Holten-Rijssen mee.

Het was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen Salland vertegenwoordigen in de Provinciale Finale. Misschien wordt één van hen landelijk kampioen.

De avond werd geopend door het presentatie duo Lars Henning en Hennie Fiet, een detective op zoek naar de verloren antwoorden van de Cito-toets. Een spannend verhaal dat door Lars werd verteld en door Hennie uitgebeeld zorgde voor de vermakelijke afwisseling tussen de voorlezers door.

Aangemoedigd door hun supporters mochten de deelnemers één voor één naar voren komen om voorgesteld te worden aan het publiek. Daarna las iedereen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De volgorde van de deelnemers werd bepaald door Lars, die een briefje pakte uit de mand.

In pauze trok de jury zich terug om te bepalen welke twee winnaars door zouden gaan naar de volgende ronde. Er werd gelet op uitspraak, stemgebruik, verstaanbaarheid, tempo en contact met het publiek. Ondertussen hielden Lars en de detective, de kandidaten en hun supporters bezig met een spannende quiz over de verloren antwoorden van de Cito-toets. Gelukkig werd de vraag beantwoord. “Wie heeft de antwoorden gevonden?” De winnende groep uit Deventer kreeg een grote zak snoep als beloning.

Hierna was het de hoogste tijd voor de jury om bekend te maken wie er hadden gewonnen. Monique Bos maakte bekend dat Daan Holleman had gewonnen met een fragment uit het boek: Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. De jury vond dat hij het gevoelige thema van het boek mooi en duidelijk had voorgelezen. De andere winnaar was Puck Konijn die voorlas uit het boek “Deadline” van Rachel Ward. De jury vond dit een verrassende keuze omdat het een moeilijk boek is met veel dialogen. Toch ging dit Puck heel goed af.

Beide winnaars kregen een boekenbon en alle deelnemers een mooie roos. De Provinciale Ronde vindt plaats in het Zinin theater in Nijverdal op woensdag 10 april. De voorleeskampioen uit de provincie Overijssel gaat door naar de landelijke finale op 29 mei in het muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.