csg reggesteyn wint vakwedstrijd

Leerlingen van CSG Reggesteyn (Rijssen) zijn vrijdag 22 maart als eerste geëindigd tijdens de laatste regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2013. Deze wedstrijd werd gehouden bij het ROC van Twente in Hengelo.

De Rijssense vmbo’ers scoorden de meeste punten met hun zelfgebouwde ‘groene’ stadstaxi. Ook de prijs voor het best vermarktbare product ging naar de Rijssense scholieren.

De uitslag van de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2013 in Hengelo:

1: CSG Reggesteyn, Rijssen

2: Jacobus Fruytier S.G., Apeldoorn

3: Zuyderzee College, Emmeloord

Designprijs: Jacobus Fruytier S.G., Apeldoorn

Best vermarktbare product: CSG Reggesteyn, Rijssen

Teamlid Bas Nahuis (16) van het winnende team van Reggesteyn: “De stadstaxi’s van de concurrentie zagen er allemaal tiptop uit, dus goud hadden we echt niet verwacht. Ik denk dat onze kracht was dat we heel erg hebben gelet op het pakket van eisen. Onze stadstaxi klopte helemaal en daar scoor je punten mee.”

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn spannende techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo, waarin de leerlingen in teamverband werken aan hun wedstrijdopdracht. Aan de Junior VakkanjerWedstrijden deden dit jaar bijna honderd teams van 38 verschillende scholen mee.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn onderdeel van de campagne Vakkanjers, waarmee TechniekTalent.nu de trots en daarmee de instroom van jonge vakmensen in de metaal en metalektro wil stimuleren. Kijk voor meer info op staging2.jrvakkanjers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.