countdown voor lindeboom in jubileumjaar

Door het faillissement van Stichting ’t Haarhuus had brasserie café De Lindeboom het vorig jaar heel even lastig, maar inmiddels bruist het al weer geruime tijd in de horecagelegenheid in Schalkhaar. De Lindeboom bestaat in 2013 tweehonderd jaar en trapt dat jubileum op zaterdag 2 maart af met een opmerkelijk initiatief: het swingfeest ‘Countdown’, vol verrassingen én hits uit de jaren ’80 en ’90.

Prachtige verhalen over de dansavonden in het verleden vormen voor Marthijn Hartskeerl van De Lindeboom een uitdaging om in de modern aangeklede ‘kelder’ van zijn horecagelegenheid een swingend feest neer te zetten dat de geschiedenis van De Lindeboom nog niet kent. De jonge Deventenaar, mede-eigenaar van De Lindeboom, vond met zijn ambitieuze plannen gehoor bij Ronald Voortman van een evenementenbureau in Deventer.

‘We mogen niet klagen’, zegt Hartskeerl. ‘De Lindeboom loopt weer goed, maar op deze manier willen we onze naam en onze prima faciliteiten nog breder bekend maken in de regio.’ Een muziekfeest voor volwassenen ouder dan 23 jaar biedt daarvoor in zijn ogen een prima mogelijkheid. In samenwerking met Voortman is er, behalve de eerste editie van zaterdag 2 maart, ook al een tweede ‘Countdown’ gepland voor de Koninginnenacht op 29 april.

Hartskeerl is er van overtuigd met ‘Countdown’ in Schalkhaar een duurzaam evenement neer te kunnen zetten. ‘Als er bij de eerste editie driehonderd man komt, zijn we al helemaal blij’, kijkt hij vooruit. ‘Daar gokken we op. De grote zaal, zo’n 450 m2 qua oppervlakte, kunnen we met tussenwanden verdelen in drie compartimenten. Maximaal kan er zevenhonderd man in, maar ook met honderd mensen zal het zodoende in een kleinere ruimte al heel gezellig worden.’

Ronald Voortman verklapt dat er voor de eerste editie een prima DJ is geboekt. ‘Deze man zal alle vrouwenharten sneller laten kloppen en de heupen doen wiegen.’ De Lindeboom serveert voorafgaande aan ‘Countdown’ een speciaal driegangen menu voor 20 euro, waarbij ook een (gratis) entreebewijs is inbegrepen. Reserveren verplicht! Bij voldoende feestgangers wordt het restaurant van De Lindeboom na het diner bovendien omgetoverd in een ‘chill out zone’.

Brasserie café De Lindeboom heeft een rijke historie in Schalkhaar en staat vooral bekend als à la carte restaurant met een traditioneel Hollandse keuken. De accommodatie biedt bovendien een ideale plek voor feesten en partijen van groepen tussen 10 en 1000 personen. De vijf zalen worden door particulieren, bedrijven en verenigingen veel benut voor condoleances, vergaderingen, cursussen en workshops.

Countdown begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 2.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.